Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi(SYKP) Samandağ İlçe Eş Başkanı Yusuf Kimyon, geçtiğimiz günlerde sulak alan olarak ilan edilen Milleha ile ilgili yapılan açıklamayı yetersiz bularak, sulak alanın neresi olduğunu sordu. 
SYKP İlçe Eşbaşkanı Kimyon, Milleha ile ilgili net ve doğru bir açıklama yapılmasını talep ettiği açıklamasında        
“Geçtiğimiz aylarda sık sık gündem olan Milleha'nın sulak alan ilan edilmesi için halkımız, ekoloji örgütleri başta olmak üzere siyasi partiler dernekler, belediye başkanları açıklamalar yapmış, ayrıca HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları da konuyu meclis gündemine taşımıştı. 
Yakın zamanda AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünü ziyaretinde yaptıkları ortak açıklama ile Milleha'nın sulak alan ilan edildiğini kamuoyuna açıkladılar. Fakat yapılan açıklama muğlaktır. 
Bizler açıkladıkları sulak alanın Milleha'nın tümünü kapsayıp kapsamadığını veya hangi alanı kapsadığının daha net ve anlaşılır bir şekilde açıklanmasını beklemekteyiz. Sulak alan olarak sadece Hz. Zuhur'un sağ tarafı olan alanın kapsama alındığı doğru mudur? 
Açıklanan sulak alan moloz ve benzeri atıkların döküldüğü yer midir? Çıkıp net ve doğru bir açıklama yapın. 
Milleha'nın bir kısmı ya da belli bir alanı değil tamamının sulak alan ilan edilmesi için konunun sonuna takipçi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim