AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi ziyaret ederek Hatay’a davet etti.
Vekil Yayman Bakan Kirişçi ile mısır hasadı devam ederken önemli ve kritik bir görüşme gerçekleştirdi.
Hatay’a DSİ tarafından yapılan Samandağ Büyük Karaçay Barajı ve yapımı devam eden Reyhanlı Barajı ile ilgili Bakan Kirişçi ile istişarelerde bulunan Yayman, Bakan Kirişçi’yi Hatay’a davet etti. 
HATAY'DA DSİ YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ
TBMM Dijital Mecralar komisyon başkanı Yayman, Samandağ’a içme suyu getirilmesi konusunda emek ve desteklerinden dolayı Bakan Kirişçi’ye ve DSİ’ye teşekkür etti. 
Reyhanlı barajına su götürecek 36 km uzunluğundaki Kırıkhan Karasu kanalının Mayıs 2023'te bitirilmesini talep eden Yayman, Kirişçi’yi Hatay’da gerçekleşecek olan mısır hasat programına davet etti. 
Bakan Kirişçi, Yayman’ın davetine olumlu cevap vererek programın uyması halinde Hatay’a geleceğini kaydetti. Hatay’ın kendileri için özel bir vilayet olduğunu belirtti..
ÇİFTÇİLERİN TALEPLERİNİ İLETTİ 
Milletvekili Hüseyin Yayman, Bakan Kirişçi’ye başta Amik Ovası çiftçileri olmak üzere tüm Hataylı çiftçilerin taleplerini iletti. Mısır fiyatlarının açıklanması yönündeki sorunları dile getiren Yayman, “Değerli Bakanımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim. Her zaman dediğimiz gibi çiftçimizin sorunu benim sorunumdur. Mısır üreticisinin yanındayız ve TMO’nun mısır’la ilgili fiyat açıklamasını bekliyoruz” sözlerini kullandı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim