TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili  Hüseyin Yayman, ilçemiz Fidanlı Mahallesini ziyaret ederek, fidan üreticileriyle bir araya geldi.
Fidanlı Mahallesi ziyaretinde Ak Parti Hatay Milletvekili Yayman’ a, Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay İl Yöneticileri Hasan Arslan, Yılmaz Dönmez, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol, İlçe Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları ve muhtarlar eşlik etti.
Yayman ve beraberindekiler fidan üretim merkezlerini gezerek üreticilerden bilgi aldı, çalışanlarla sohbet etti.
Fidanlı Mahallesi Muhtarı Serkan Mışraklı, ziyareti dolayısıyla Yayman'a teşekkür ederek yaşadıkları sıkıntıların çözümüyle ilgili destek beklediklerini ifade etti. İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol; ilçede 7 mahallede fidan üretimi yapıldığını ve Türkiye üretiminin yüzde 5'inin buradan karşılandığını dile getirdi.
Hatay Milletvekili Yayman  Fidanlı Mahallesi'nin Türkiye'ye örnek olması gereken bir yer olduğunu ve burada yılda 25 milyon fidan üretimi yapıldığını ifade etti.
Milletvekili Yayman, kamu kurumları ve belediyelere Fidanlı Mahallesinde yetiştirilen fidanları almaları konusunda çağrı yaptı. 
Yayman, açıklamasında "Fidanlı ile gurur duyuyoruz çünkü burada insanlar inanılmaz bir iş yapıyorlar. Onlarla iftihar ediyoruz. Onların problemi bizim problemimiz. Burada sulama problemleri var, Büyük Karaçay ile inşallah sulama problemlerini çözeceğiz. Bu fidanların markalaşması ve Fidanlı markasıyla bütün Türkiye'ye yayılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız." ifadelerine yer verdi.
“HASTANENİN % 90’I BİTTİ”
Fidanlı Mahallesi ziyaretinin ardından Yayman ve beraberindekiler Samandağ Yeni Devlet Hastanesine giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili Yayman Hastane inşaatını gezerek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şafak Miçooğulları’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Samandağ Hastanesi Başhekimi Hamit Harbelioğlu, yeni hastanenin 140 yataklı, 26 yoğun bakım, 8 yeni doğan ve 24 kişilik acil servis gözlem yatakları ile modern bir hastanenin yapıldığını ifade etti.
Hatay Milletvekili Yayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane inşaatının hızla devam ettiğini ve hastanenin % 90 oranında bittiğini belirtti.
Yayman, açıklamasında  "Samandağ yeni devlet hastanesinde artık son aşamadayız ve gerçekten çok büyük heyecanımız var. Muhteşem bir hastaneyi arkamızda görüyorsunuz. Ben buradan bir müjdeyi vermek istiyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca bu hastanenin açılışı için gelecek. Onun programına uygun bir şekilde bir açılış programları düzenliyoruz. İnşallah işlerimizi en kısa sürede toparlayacağız hastanemizin yüzde 90 işlerimiz bitmiş durumdadır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın bizim yaparsa AK Parti yapar sözümüz sözde değil özde olduğunu bu hastane ortaya koyuyor bizi bu konuda tenkit edenlere en büyük cevabımız Samandağ devlet hastanesi." dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim