TBMM Dijital mecralar komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle Samandağ’daki yerel basın emekçileriyle bir araya geldi. 
09.01.2022 Pazar günü Deniz Sitesi Hikmet Dönmez tesislerinde organize edilen kahvaltılı toplantıya, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yanısıra  Ak Parti Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir,  Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebbur, Ak Parti İlçe Yönetimi ve gazeteciler katıldı. 
Gazetecilerin gününü kutlayarak Plaket veren Yayman, Medyanın önemine değinerek 4. kuvvet olduğuna vurgu yaptı.
Gazetecilerin vitrini Hatay’ın  vitrini olduğunu söyleyen Hatay milletvekili, Hüseyin Yayman, “Sizlerin yazdığı haberler, ilimizin bölgemizin ekonomik sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına katkılar sunmaktadır.” Dedi ve mesleki anlamda önemli bir günde ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Özdemir: Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Samandağ İçin Bir Şans
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın Samandağ için bir şans olduğunu söyleyen Ak Parti Samandağ ilçe başkanı Semir Özdemir “öncelikle emekçi gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutuluyorum. Vekilimizin Fen lisesinin Samandağ halkına kazandırılmasında büyük emeği vardır. 
Sağ olsun Samandağlı değerli hayırsever işadamımız Mevlüt Gümüş  bir milyon dolar bağışladı. Hiç bir İlçede bulunamayan Fen Lisesini girişimlerimiz sonucu halkımıza kazandırılmasının gururunu yaşıyorum. Bu bir yıllık çalışmanın ürünüdür.   Hüseyin yayman olmasaydı bu olmayacaktı. Fen lisesi çok önemliydi.  
Gazetecileri kutlayan Samandağ Muhtarlar Derneği başkanı Mahir Cabburoğulları ,Karaçay barajı sorununa değinerek ilçede bulunan sorunları aktardı. 
 “Medya 4. Kuvvettir, Bir gün değil devamlı hatırlamalıyız”
10 Ocak çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan TBMM Dijital mecralar komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, medyanın 4. Kuvvet olduğunu ve demokrasilerin olmazsa olmaz bir şartı haline geldiğini söyledi. 
Yayman açıklamasında “Yasama, yürütme, yargı erklerinin yanında demokrasilerde basının 4. Kuvvet olduğunu belirtti.. Hatay başta olmak üzere 81 vilayette büyük fedakarlıkla çalışan gazetecilerin gününü kutladı.
Basın mensuplarının yerelde çok büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Yayman özellikle ilan ve reklam başta olmak üzere yerel medyanın korona salgını döneminde çok büyük ekonomik sorunlar yaşadığını dile getirdi. 
“Gazetecilerin Sorunlarını Biliyoruz.”
Başta İnternet Gazetecilerinin ilan alma, basın kartı sahibi olma, gazeteci olarak kurumsal kimlik sahipliği konusunda çok ciddi problemleri olduğunu biliyoruz. Bunun yanında dijitalleşme karşısında yazılı ve görsel basının sorunları gün geçtikçe büyümekte ve zorlaşmaktadır. Bu sorunların aşılması İçin TBMM çatısı altında siyaset üstü bir anlayışla çalışmaya söz veriyoruz. 
Güçlü basın demokrasimizi de büyütecek ve haber alma hakkının güvencesi olacaktır..
“Tarafsız Habercilik Vazgeçilmezdir.”
Yayman açıklamasının devamında “Tarafsız ve ilkeli habercilik yolunda Kalemini doğrudan yana tutan, toplumun doğru bilgilendirilmesi için zaman kavramı gözetmeksizin emek harcayan, demokrasimizin ayrılmaz parçası tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecileri senede bir iki gün değil devamlı hatırlamalıyız.” İfadelerine Yer Verdi. 

Editör: TE Bilişim