Cumhur İttifakı Vekilleri Enerji Bakanını Ziyaret Etti.
Cumhur İttifakı Vekilleri Hatay'da enerji kesintileri ve birçok konuyla ilgili önemli girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Özellikle yakın zamanda Hassa ve Yayladağı'nı etkileyen kar afeti süresince elektrik altyapısının yetersizliğinden dolayı yaşanan sorunların önüne geçilmesi amacıyla, tüm ilçelerde enerji iletim hatlarının yenilenmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşen Cumhur ittifakı Hatay vekilleri Hatay'a kesintisiz enerji müjdesi verdi. 
BAKAN DÖNMEZ'E HATAY HEYETİNDEN ZİYARET 
Özellikle merkeze uzak yerleşim birimlerinde yaşanan sorunların kesin olarak önüne geçilmesi amacıyla Bakan Dönmez'in makamında gerçekleşen ziyarette TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı ile Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın katıldı.. 
BAKAN DÖNMEZ'DEN HATAY HEYETİNE YAKIN İLGİ 
Hatay heyetini büyük nezaketle karşılayan, daha öncesinde de yaşanan afet döneminde tüm imkanları Hatay için seferber eden Bakan Dönmez, Hatay heyetinden kendisine iletilen istekleri dikkatle dinledi. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Yayman “Son derece verimli geçen ziyarette Hatay heyeti Bakan Dönmez'e Hatay’daki enerji iletim hatlarının tamamının iklim farklılıkları gözetilerek yenilenmesi, kırsal bölgelerde enerji aboneliği almada yaşanan sıkıntıların giderilmesi, 15 ilçedeki trafo merkezlerinin desteklenmesi, Yarseli Barajı'nda yaşanan elektrik sorunları, tarımsal sulamada önemli bir girdi haline gelen elektrik faturalarının GES (Güneş Enerjisi Sistemi) ile desteklenmesi ve önünün açılması, Yayladağı’na Doğal gazın iletilmesi gibi talepleri ilettik” ifadelerini kullandı..
“BAKAN DÖNMEZ'DEN ANINDA REAKSİYON”
Hatay ile ilgili taleplerini dinleyen Bakan Dönmez, bizzat Enerjisa Yetkililerini arayıp sorunu çözdü. Yarseli Barajındaki pompalar çalışmaya başladı. 
YAYMAN: YAPARSA AK PARTİ YAPAR 
Vekil Yayman, çalışmalarından dolayı Bakan Dönmez'e de teşekkürlerini sundu. Vekil Yayman yaptığı açıklamada; "TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez'i, Hatay milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile ziyaret ettik. Hassa ilçemizde yaşanan kar afeti sırasında Fatih Bakanımızı aramış yardımlarını rica etmiş ve randevu talep etmiştik. Bugün o randevu İçin buluştuk. Sonuç odaklı, verimli bir toplantı oldu. Bakanımıza Hatay’ımıza gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ederiz. Hatay için çok önemli konuları konuştuk. Taleplerimize olumlu karşılık verdiği için Bakanımıza teşekkür ederiz. Hatay’ımız için son derece önemli olan bu başlıkların detaylıca konuşulduğu verimli bir toplantı gerçekleşti. Hep söylediğimiz gibi bir kez daha anladık ki “YAPARSA, AK PARTİ YAPAR” Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. 
“SÖZ KONUSU HATAY İSE GERİSİ TEFERRUATTIR.“
Hatay milletvekillerimiz Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı ile Hassa Belediye Başkanımız Mehmet Karataş, Yayladağı Belediye Başkanımız Mehmet Yalçın'IN katılımları ve katkılarıyla çok güzel bir görüşme oldu teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilişim