İlçemiz Yenimahalle’de, halk arasında Mina olarak bilinen Liman Caddesi sakinleri yollarının kapanmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.
Mahalle sakinleri, cadde yollarının bozuk olduğu yetmezmiş gibi üzerine Yenimahalle ve Atatürk Mahallelerini birbirine bağlayan yollarının Çevre Yolu yüzünden kapatılmasına tepki göstererek tüm seçilmişleri protesto etti. Mahalle Sakinleri, tepkilerini “Sorunlarımızın hangisini sıralayalım. Üvey evlat muamelesi görmekten bıktık. Secimde gelip bize vaatte bulunanlar, bir daha gelmez oldu. Bu seçimde hiçbirisi bir daha buraya gelmesin. Hiçbirine oy yok.” diyerek dile getirdiler.
Mahalle sakinleri, Liman Caddesinin Merkeze gidişinin Çevre yolu yüzünden kapatıldığını, başka bir güzergah üzerinden gidiş geliş verildiğini bunun da ekstra bir şekilde yolu uzattığını savundular. Yolun uzaması yüzünden hem ekonomik olarak hem de zaman olarak zarara uğradıklarını ifade ettiler. 
Bunun yanı sıra mahalle içerisindeki yollarının da yapılmasını isteyen Mahalleli, belediyenin kendilerini üvey evlat olarak gördüğünü ve kendilerine hiçbir şey yapılmadığını söylediler.
Vatandaşlar, asfaltlanan Çevre Yolu ile birlikte, bozuk olan yollarının yağan yağmurlarla birlikte daha da kullanılamaz hale geldiğini belirterek “Arabalarımız, hurdaya çıktı, yollarımız berbat durumda, suyumuzda sıkıntı var, kokudan özellikle yazın duramıyoruz, sineklerden geçilmiyor. Hiç memnun değiliz.” dediler.
Bir vatandaş, yıllardır kullandıkları yolun kapatılarak yolun uzadığını ifade ederek “Biz çarşıya gitmek için bütün her yeri dolaşmak zorunda değiliz. Bu yakıt bizim cebimizden gidiyor. ” dedi.
Başka bir vatandaş ise “Burada ne Büyükşehir, ne bizim Samandağ Belediyesi kendine düşen görevi yapmıyor. Her ikisinden de şikayetçiyiz. Ayrıca Devletin bize davranışı yedek teker bile değil atılmış fırlatılmış teker gibiyiz. Hangi akla hizmet ta Fransızlar döneminden var olan, Samandağ’ın ilk asfaltlanmış yolu olan Liman yolunu bırakıp, çorak yolu tercih ederek bulvar yapıyorlar. Burayı kapatıyorlar. Ayrıca açtıkları yoldan geçebilmek için dozer lazım. Oradan geçmek yerine helikopter kullansak daha az masraf veririz. Bu araçlar bu yollar yüzünden bozuluyor. Seçilmişler de, atanmışlar da sadece bize zarar veriyorlar. “ dedi.
Mahalleli isyanını şu cümlelerle ifade etti “ Hangi sorunumuzu anlatalım, sorunumuz bitmiyor ki. Bütün başkanlar geldi oturdu sorunumuzla ilgilenen yok. Seçim zamanı hiçbiri buraya gelmesin oy moy yok.” dediler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim