Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı projesi olarak, hayata geçirilen Türkiye’nin milli, tarihi, turistik, kültürel, bilimsel zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Mobil İletişim Tır’ı Hatay’a geldi.
Antakya Vali Ürgen Parkında bulunan mobil iletişim tırı ziyarete açıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Mobil İletişim Tırı açılışı; Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş tarafından gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, açılışta yaptığı konuşmasında “ İletişim Başkanlığı’nın Türkiye genelinde 52 ilimizde 52 haftayı kapsayan dijital tır platformunda ülkenin kültürel ve tarihi değerlerini ve araştırmalarını dijital ortamda sunan bir proje ile bugün Hatay’da olduklarını ifade etti.
Hatay’ın 47. il olduğunu belirten Keleş “5 ilimiz kaldı. Bundan sonraki illerimizle birlikte Şubat ayının ortasında bu faaliyeti tamamlamış olacağız. Bunun amacı, çağımız dijital bir çağ. Haberler anında bütün kamuya ulaştırılabiliyor. Geçmişte aylarca, yıllarca süren bir haberi bugün anında alabiliyoruz. Bu tırımızda faaliyetlerimiz daha da zengin olabilirdi. Ancak pandemi dolayısıyla fazla zaman almaması açısından çok kısa tuttuk. Bu daha çok öğrencilerimizi ve gençlerimizin ilgisini çeken bir faaliyet alanını ihtiva ediyor. Geçlerimizi yönlendirirsek ülkemizin yapmış olduğu hizmetleri anlaması açısından önem arz edecektir. Sanayi ve teknoloji açısından son derece ülkemizin geliştirmiş olduğu insansız hava aracımızın tanıtımı ve bugün ekonomimize de büyük katkı sağlayacak Fatih Sondaj Gemimizin tanıtımı içeriyor. Bir hologram sizi karşılıyor. Bir uçuş yapıyoruz. Bunun sonucunda bir sertifika vereceğiz. Umarım faydalı olur. Gençlerimize dijital ortamda güzel bir hizmet sunmuş oluruz.”ifadelerine yer verdi.
Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, konuşmasında; emeği geçen herkese teşekkür ederek “Çağımız teknoloji çağı, dijital bir çağ. Bizde sizlerle birlikte birlik te aynı anda göreceğiz. Tüm ilçelerimizdeki bütün öğrencilerimizi buraya bekliyoruz. 4 gün tırımız burada. Burada gelip ziyaret ederlerse amacına ulaşmış olur.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Mobil Tırı gezildi.
Ziyaretçileri, yüksek teknolojiyle oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucunun karşıladığı yüksek teknolojiyle donatılan dijital tırda, "Sanal manken", "Sihirli ayna deneyim alanı", "Harekete duyarlı ekran", "Yeşil perde deneyimi" ve "3 boyutlu sanal kutu" yer alıyor.
Tırdaki interaktif deneyim alanında, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile uçuş tecrübesi yapılabileceği ve uçuşun ardından "dijital uçuş sertifikası" alınabileceği belirtildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim