Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, gazetemize yaptığı açıklamada Mezarlık yeri ile ilgili iddialara cevap verdi.
Yeni Mahalle Muhtarı Deniz, muhtarlığa seçildiği günden itibaren Yeni Mahalle Mezarlık Yerindeki doluluk dolayısıyla yeni mezar yeri için mücadele ettiğini belirtti.
Samandağ Belediyesi Eski Başkanı Mithat Nehir döneminde Vakıflı Mahallesi 907 no’lu parsel ile ilgili başvurunun yapıldığını, hazine arazisi olan bu yer için bakanlık tan onay alınamadığını öğrendiğinden itibaren bu parsel için mücadele ettiklerini ifade eden Muhtar Deniz “Mezarlık yeri için Kaymakamlıkla görüştük. 2019 tarihli Samandağ Kaymakamlığından cevap niteliğinde Vakıflı 907 no’lu parsel için gelen dilekçemiz var. Ak Parti Hatay Milletvekili Sayın Hüseyin Yayman’ dan Vakıflı’ da ki yerle ilgili sorunun çözümü için girişimlerde bulunması yönünde ricacı oldum. 
Bunun yanı sıra 15 Ekim 2020 tarihinde Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Timur Bozoğlan ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud ile birlikte HBB Mezarlıklar Şube Müdürü Züber Ünalöz’ü ziyaret edip mezar yeri tahsisi konusunda taleplerimizi ilettik, Samandağ Belediyesi ile koordineli bir şekilde bürokratik işlemleri hallederek mezarlık sorununun en kısa sürede çözülmesi yönünde söz aldık.
20 Ekim 2020 tarihinde HBB Mezarlıklar Şube Müdürü Züber Ünalöz ile birlikte Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Timur Bozoğlan, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud’un da katılımıyla Vakıflı’ da ki yere keşif ziyareti gerçekleştirdik. Hatta bu keşif ziyaretini sosyal medya hesabımdan canlı olarak verdim.
HBB’ yi ziyaretlerimizde olsun, Sayın Kaymakamımız Murat Kütük ile görüşmelerimizde olsun, Milletvekili Hüseyin Yayman başta olmak üzere, milletvekilleri ile bir araya gelebildiğimiz her ortamda bu sorunu dile getirdik.
Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu’nun başvuru yapmadığımız yönündeki iddiaları asılsızdır, art niyet barındırmaktadır.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim