İlçemizde geçen yıl üst boyutlara ulaşan, bu yıl daha yaz sıcakları başlamadan susuzluk yaşamaya başlamamız muhtarları yollara döktü.
Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud ve Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz sorunun çözümü için kolları sıvadı. Muhtarlarımız Samandağ’da yaşanan susuzluk ve bunun giderilmesi ile ilgili ile ilgili HATSU ve DSİ yetkililerle görüştüler.
İlk olarak HATSU Daire Başkanı ile görüşen Muhtar Behcet Deniz ve Muhtar Ali Daud, ardından HATSU yetkilileriyle birlikte DSİ Şube Müdürünü ziyaret etti.
Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada bu sorunun vatandaşlar adına takipçisi olacaklarını belirtti.
Muhtar Deniz, açıklamasında ”Herkesin malumu olan, ilçemizde yaşanan su sorununun çözülmesi için ben ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud ile önce HATSU içme suyu dairesi başkanına sonra daire başkanıyla birlikte DSİ Şube Müdürüne gittik. Su sorununu tamamen bitirecek olan Karaçay Baraj Suyunun Samandağ’ a ulaşması için hangi kurumun ne sorumluluğu varsa bir an önce yerine getirmesini istedik. Kurum müdürleri de kendi sorumluluğunda olan işleri bitirmek için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini temmuz ayı başında Karaçay Baraj suyunun Samandağ’a verileceğini söylediler. Biz muhtar arkadaşlarla birlikte sizler adına bu işi takip etmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim