Tüm yurtta olduğu gibi Samandağ’da da 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.                          
Çelenk sunum törenine İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nadir Açıkgöz, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, askeri erkan, kurum ve okul müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu ve mahalle muhtarları katıldı.
Samandağ Muhtarlar Derneği çelenginin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başlayan tören, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.  Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu’ nun konuşmasının ardından tören sona erdi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Cebburoğlu, konuşmasında, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulunarak, tüm muhtarların günlerini kutladı. Cebburoğlu, muhtarların ağır yük altında olduklarını belirterek “ Muhtarlık makamı 193 yıldır ayakta duran tek kurumdur. Muhtarlık 24 saat kapısını açan, vatandaşın sorunlarını elimizden geldiği kadar çözmeye çalışan bir kurumdur. Biz muhtarlar olarak ağır yük altındayız. Ve bizle ilgili kanunun bir an önce değişmesini istiyoruz. Muhtarlarımızın posta dağıtım memuru konumundan kurtulmasını istiyoruz. Muhtarlıklarımız posta dağıtım merkezi haline gelmiştir. Bu kanunun bir an önce değişmesini umuyor, muhtarlık kurumunun hak ettiği yere gelmesini diliyorum. Bu temennilerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.
MUHTARLAR YENİ DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ
Muhtarlar kendi günlerinde hizmete açılan Yeni Devlet Hastanesini ziyaret ederek Başhekim Opr. Dr. Hamit Harbelioğlu’ dan  çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Yeni Hastane ziyaretine Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu ve muhtarların yanı sıra, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir ve ilçe yöneticileri, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar katıldı.
Hastane ile ilgili bilgi veren Başhekim Harbelioğlu, yeni hastane ile birlikte bünyesinde mikrobiyoloji laboratuvarını kurduklarını ve uzmanının göreve başladığını belirtti. Ayrıca 2. Basamak yoğun bakımın onayını aldıklarını sözlerine ekleyen Harbelioğlu, denetimler sonunda onaylanmasıyla hastanede 2. Basamak yoğun bakım ünitesinin açılacağını, ayrıca hastanemizde bu güne kadar bulunmayan acil tıp uzmanının göreve başladığını sözlerine ekledi. Hastanede doktor açığının sonlandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Harbelioğlu, muhtarların hastaneye ulaşım konusunda sorunun çözülmesi için girişimlerde bulunmasını rica etti.
MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI CEBUROĞLU EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ.
Muhtarlar Derneği Başkanı Ceburoğlu, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, Muhtarlar Günü dolayısıyla Yeni Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Harbelioğlu'ndan yeni hastane binası ile ilgili bilgi aldıklarını belirtti.
 "Hatayımızın en iyi hastanesi olduğuna biz şahit olduğumuzu söyleyebiliriz. Acilden, polikliniklere kadar her yeri gezdik. Bu güzel hastanemizi bize layık görerek Samandağ’ımıza kazandıran bakanımız sayın  Hüseyin Yayman'a, Sayın Valimize, Sayın kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ayrıca 19 Ekim Muhtarlar Gününü bize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ederiz." Dedi
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim