İlçemizde Muhtarlar Günü gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla ilk olarak Hükümet Konağı bahçesinde çelenk sunum töreni, Ak Parti İl Yöneticisi ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan tarafından Teras Cafe Restaurantta organize edilen kahvaltı etkinliği ve Samandağ Kaymakamlığı tarafından Kültür Merkezinde kokteyl düzenlendi.
Hükümet Konağı Bahçesinde gerçekleştirilen        
 Çelenk Sunum törene; Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, Askeri Erkan ve Muhtarlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu’ nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapılmasıyla sona erdi. 
Muhtarlar Derneği Başkanı Cebburoğlu, yaptığı konuşmasında “Sayın Belediye Başkan vekilim, değerli ilçe başkanlarım,  çok değerli basın mensupları ve kıymetli muhtar arkadaşlarım;
Muhtarlık müessesesi 194 yıldır kutlanmaktır. Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan sayılı kurumlardan biridir. Muhtarlık yönetimi Devletimiz ihtiyaç duyduğunda çok önemli rol oynamaktadır. Çünkü siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Bu nedenle muhtarlık vatandaşın 24 saat kapısını çalabileceği tek çözüm merkezidir. 
Muhtarlık müessesesi hem sevinç te hem üzüntü de her zaman halkın yanındadır. Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getiren kıymetli muhtarlarımızın muhtarlar gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.
ARSLAN: MUHTARLAR SAĞLIKLI İŞLEYEN BİR DEMOKRASİNİN TEMELİDİR 
Mahalle muhtarları, törenden sonra Ak Parti Hatay İl Yöneticisi ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan tarafından organize edilen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Teras Cafe & Restaurantta gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti İl Yöneticisi Hasan Arslan, MHP İlçe Başkanı Hikmet Külahlı, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu ve muhtarlar katıldı.  Etkinliğe telefon ile bağlanan Ak Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Muhtarların gününü kutladı, sağlıklı bir yaşam dileğinde bulundu. Yeşildal, pandeminin bir an önce sona ermesi ve sağlıklı günlere kavuşulması için aşı konusunda hassasiyetle durulması gerektiğinin altını çizdi.
Yeşildal, konuşmasında, bağımlılıkla mücadele konusunda Muhtarlar Derneği Başkanı Cebburoğlu’ nun gösterdiği gayreti takdirle takip ettiklerini de sözlerine ekledi. 
Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, muhtarları hatırlayarak böyle bir etkinlik düzenleyerek kendilerini bir araya getirmesi dolayısıyla Ak Parti Hatay İl Yöneticisi Hasan Arslan’ a teşekkür ederek, muhtarların günlerini kutladı.
Cumhur İttifakı ortağı MHP İlçe Başkanı Hikmet Külahlı,  konuşmasında; muhtarlar gününü kutlayarak tüm muhtarları saygı ve sevgiyle selamladığını ifade etti.
Etkinlikte konuşan Ak Parti Hatay İl Yöneticisi ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, böyle bir günde muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Arslan, 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlayarak “Muhtarlar sağlıklı işleyen bir demokrasinin temelidir. Muhtarlık müessesesi, kamu ile yurttaş arasında köprü görevi gören önemli bir yapıtaşıdır bunun yanı sıra vatandaşlarımızın en iyi gününde de, en kötü gününde de yanlarında olan dostlarımızdırlar. 
Milletimizin güzide temsilcileri ve hizmetkârları olan, anlarını dişlerine takarak vatandaşlarımız için gece gündüz çalışan muhtarlarımızın "19 Ekim Muhtarlar Gününü" kutluyor, görevini layıkıyla yerine getirme anlamında üstün gayretler gösteren Muhtarlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim