24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde de etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Hükümet Konağı Bahçesinde Çelenk Sunum töreni gerçekleştirildi. 
Törene İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, İlçe Spor Müdürü Oğuzhan Sudan, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir ve İlçe Yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Muharip Gaziler Derneği Samandağ Temsilcisi Akil Paşa, Askeri Erkan, Oda Başkanları, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Sunumunu Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi (SAAL) Edebiyat Öğretmeni Arzu Aslan’ın yaptığı tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk anıtına sunumu ile başladı. 
Saygı Duruşu ve ardından SAAL Müzik Öğretmeni Semra Süner Ahras yönetiminde İstiklal Marşı okundu. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç yaptı. 
Tunç, konuşmasında “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan ve yıllar geçse de gönül bağımızı hiç koparmadığımız kıymetli öğretmenlerimizi "Öğretmenler Günü" vesilesiyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İnsan eğitimini ilk olarak ailesinden alır. 
Fakat insanların toplumdaki yerinin belirlenmesinde temel esas öğretmendir. Çünkü öğretmenler bize verdikleri bilgilerle hayatı anlamamızı sağlarlar. Olaylara bakış açımızı değiştirirler, sosyal yaşantımızda büyük ölçüde rol oynarlar. Her yetişen nesil öğretmenlerin yetiştirdiği nesildir. Bir dağ köyünde soğuktan donan elleri ısıtan bir nefestir öğretmen. Vatan aşkıyla yüreği titrerken görevi başında şehit olandır öğretmen. Al bayrağımın dalgalandığı her yer vatanımdır, görev neredeyse oradayım, diyendir öğretmen. 
Geleceğe giden yolda masum hayatlara dokunarak bilgi ve sevginin can suyuyla yeni nesilleri filizlendirendir öğretmen. Prof. Dr. Aziz Sancar'ı Anadolu'nun bağrından Nobel'e taşıyan güçtür öğretmen. Vicdandır, merhamettir, bizi biz yapan en büyük değerdir öğretmen. Hazreti Ali; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum", kutsal bir görevi yerine getirendir öğretmen, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle tarihine ve kültürüne duyarlı bir nesil yetiştirendir öğretmen. "Öğretmen, bir kandile benzer; kendini tüketerek öğrencilerine ışık verir" Yetiştirdiği her insanda kendinden bir iz bırakandır öğretmen. "Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir." Ülkemizin çeşitli yerlerinde, kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden. Hasan öğretmendir, Ayşe Öğretmendir. Hiçbir engel duramaz inanmışlığın karşısında. Öğretmenlerimize olan inancımız ve desteğimiz tamdır, onlara olan minnet borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin de farkındayız. Dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi sürecinde, mesleğini sınıf duvarlarının ötesine taşıyarak ve eşine az rastlanır bir özveriyle çalışarak milletimizin gururu oldunuz. Şehir merkezinden en uzak köylere kadar bu güzel ülkenin yarınları için her türlü çaba sarf eden, tek yürek kenetlenen tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başta, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık diliyor, değerli öğretmenlerimin 24 Kasım öğretmenler gününü yürekten kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Günümüz Kutlu Olsun.” ifadelerine yer verdi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç’un konuşmasının ardından SAAL öğrencilerinden Gözde Doğru’nun okuduğu şiirle tören sona erdi. 
Çelenk sunum töreninin ardından Samandağ Kültür Merkezinde Öğretmenler Günü dolayısıyla Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama Programı gerçekleştirildi.
Sunumunu SAAL Edebiyat Öğretmeni Cansu Güneş’in yaptığı Kültür Merkezindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Murat Kütük’ün konuşmasının ardından, Program Sinevizyon gösterimi, şiirlerin okunması, Aday öğretmenlerin yemin töreni ve Emekli Öğretmen Ğazi Eryılmaz’ın konuşması ile devam etti. Müzik dinletisi ve okullar arası sportif müsabakalarda dereceye giren öğretmenler ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle kutlama programı sona erdi. 
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim