Önümüzdeki günlerde yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler yollara dökülecek.
İlçemizdeki okul yollarıyla alakalı sorunlar devam ediyor. Birçok defalar haber yapılmasına rağmen, pozitif ayrımcılık gözetilmesi gereken okul yolları maalesef hala çok kötü durumda.
Özellikle ilçemiz Cemal Gürsel Mahallesinde Jan ve Suphi Beyluni Lisesi, Zübeyde Hanım Ortaokulu ve            
Namık Kemal İlkokulu, Meryem Ana Kilisesi ve önümüzdeki günlerde turizme açılması planlanan İngiliz Okulunun bulunduğu yolun durumu içler acısı.
Vatandaşların tozdan kapı pencere açamadığı, kaldırımın olmadığı, yol üstündeki çukurların vatandaşların gayretleriyle kapatıldığı yol için birçok defalar yetkililere başvurulmuş. Buna rağmen birçok defalar söz verilen yolla ilgili sorunun çözülmemesini vatandaşları isyan noktasına getirmiş.
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş “Özellikle yaşam şartlarının her geçen gün daha da ağırlaştığı, zamların yağmur gibi yağdığı bu zamanda önümüzdeki günlerde okullar açılacak ekonomik durumu kötü olan birçok aile çocuklarını okula yürüyerek gönderecek. Biz yaz sıcağında elektrik faturalarına gelen onca zamma rağmen tozdan nefes alamadığımız için klima çalıştırmak zorunda kaldık. Yarın yağmurlar başlayınca doğru düzgün kaldırımı olmayan bu yolda çocuklar nasıl okula gidecek. Dün yağan yağmurda bile yol berbat hale geldi. Kışın artık nasıl olacak. Çözüm üretilsin diye illa yola çıkıp isyan mı edelim.” ifadelerine yer verdi.
Başka bir vatandaş, yetkililere birçok defalar gittiğini, yolun Büyükşehrin değil Samandağ belediyesinin sorumluluğunda olduğunu belirterek “Her gittiğimde yapılacağı yönünde söz aldım. Yaklaşık bir yıldır birçok defa bu yolla ilgili başvurum oldu. 3 aydır okullar kapalıydı yine de gelip yapılmadı. Okullar açılıyor ve çocuklarımız bu yollarda mağdur olacak. Keyifleri ne zaman gelip bu yolları yapacaklar.” dedi.
Bir başka vatandaş,  “İlla yetkililerin bizim şikayetimizi mi beklemeleri gerekiyor. Yetkililer yolların durumunu görmüyor mu? Burası 3 tane okulun olduğu bir yol. Lafta herkes eğitime verdiği önemden bahsediyor. Fakat gelin görün ki eğitim yuvalarının olduğu yolların durumu içler acısı.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim