Tüm yurtta olduğu gibi Samandağ’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılının 1. Dönemi sona erdi. 
İlçemizde bulunan 90 okulda toplam 1. 029 derslikte eğitim öğretim gören 27.927 öğrenci ile 1.713 öğretmenin 15 günlük yarıyıl tatili başladı.   
Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, yarıyıl münasebetiyle mesaj yayımlayarak sağlıklı ve huzurlu bir yarıyıl dileklerinde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar, öğretmen, öğrenci ve velilere hitap ettiği mesajında “Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler ve Kıymetli Veliler;
2022-2023 Eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle bu süreçte büyük bir özveri ile çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma şükranlarımı sunmak istiyorum. Yine çocuklarına her türlü desteği esirgemeyen kıymetli velilerimize ve en değerli varlığımız olan siz çocuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygıdeğer Meslektaşlarım;
Sizlerle birlikte ülkemizin maddi ve manevi kalkınması, eğitim ortamlarının niteliğinin artırılması adına her geçen gün daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz. "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" ilkesi ile 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, azim ve kararlılıkla, ilk günkü heyecan ile bu yolda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.
Sevgili Öğrenciler;
Sizler ülkemizin geleceği, aydınlık yarınlarımızın teminatısınız.  Karne heyecanınızı paylaşıyor, sizlerle birlikte aynı sevinci yaşıyorum. Okuma azminiz ve motivasyonunuz hep daim olsun..
Değerli Velilerimiz;
Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Onlar için ne kadar çok çalışsak azdır. Bizler yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve destek personelimizle birlikte büyük bir kadro ile çocuklarımızın daima yanındayız. Karnelerinin bir araç olduğunu, çocuklarımızın sosyal, kültürel, duygusal, zihinsel ve fiziksel yeteneklerinin de notlarla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu da unutmayalım. Yarıyıl tatilinde çocuklarınızla güzel ve kaliteli zaman geçirmeniz dileğiyle...
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönemini tamamladığımız bu günde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmesini, en kısa sürede tekrar öğrencilerimizle buluşmayı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim