HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı geçtiğimiz gün Hatay Büyükşehir Belediyesi Ve Samandağ Belediyesi çalışanları arasında yaşanan kavga ile ilgili açıklamada bulundu.
Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, yaşanan olayı bir talihsizlik olarak niteleyerek, açıklama yapmasındaki gecikmenin yaralanan işçiyle ilgilenmesi olduğunu vurguladı. Kamacı açıklamasında “Personelimizin ağır yaralanmasından kaynaklı bana verilen bir haberle hemen olay yerine gittik. Arkadaşımızı acile aldık, gereken tedavisini yaptık, ifadesini verdi. Psikolojisinin düzelmesi adına evine bıraktık. İlk önce yaralanan kardeşlerimizle ilgilendik.” dedi.
Kamacı, açıklamasının devamında, İlçe Belediye Başkanın yaralı arkadaşları ziyaret etmek onların durumları hakkında bilgi almak yerine alelacele canlı yayınla açıklama yapmasını anlayabildiğini ve bunun suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını iddia etti.
Kamacı, açıklamasında  “Berrak Sokak yaklaşık 8 aydır çalışma alanı halinde. İlçe belediyesinin yola işgali olan duvarlarını çalışmışlar, zemin çalışmasını, reglaj çalışmasını yapmışlar. Ellerine sağlık.” dedi.
Kamacı, Belediye başkanı Refik Eryılmaz’ın olayı bir yandan basite indirgerken, bir yandan da provakasyon olarak betimlediğini söyleyerek “Eğer bir provokasyon varsa ve provokasyoncu her kimse en ağır cezayı alması için aslında işin ciddiyetini anlatması gerekirken çok basit kalmış. Orada da zaten kendini bir şekilde ele vermiştir. Her zaman söylüyorum hiçbir mevkii ve makam halkına yalan söyleme hakkı vermez. Kendine yakışan gibi davranmalı. Maalesef İlçe Belediye Başkanı her zaman yaptığı gibi insanları yanıltan, yanlış bilgiler veriyor. 
Buradan şuna bağlıyorum gerçekten bazı insanlar beceriksizliğini, çapsızlığını sağa sola saldırarak, milleti itham ederek, birilerini hedef göstererek kendini koruma çabası içerisine girer. Onu da anlıyorum, bize de çok zaman ayırıyor. Yazık günahtır ona da bir önerim enerjisini eforunu ilçesine, vatandaşlarına, halkına, çocuklarına zaman ayırarak geçirsin.” dedi.
Kamacı, ilçe belediyesinin bir ay sonra yapamayacağı yolu söktüğünü ve bunu yaparken de Büyükşehirle hiçbir iletişim kurmadan bunu yaptığını belirterek “Ondan sonra gecikince de bakın Büyükşehir size nasıl hizmet ediyor, bakın sizi nasıl tozun toprağın içinde bırakıyor algısına sığınıyor. Bu benim için çapsızlıktır, acizliktir. Ancak aciz insanlar bunu yapar. İlçemizin gerçekten barışa, huzura en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde, eforunu enerjisini buna harcayacak olan İlçe Yöneticisi farklı şeylerle uğraşıyor. Her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli var. O da zaten kendine yakışanı yapıyor.” dedi.
Hbb Samandağ Koordinatörü Kamacı, Kurderesi Berrak Sokakta yapılan çalışmanın vatandaşların aktardığı kadarıyla Samandağ Belediyesi tarafından yapılacağını ve bunu Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın birçok açıklamasında vatandaşlara bu bilgiyi geçtiğini, son birkaç ay maliyetlerin yükselmesi üzerine bu işin altından kalkamayacağını söylediğini, ifade etti. Kamacı, çalışmaların uzun sürmesinin vatandaşları mağdur ettiğini ve bunun çekilmez bir hal alması üzerine üzerine HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Samandağ ziyareti sırasında kendisine aktardığını söyledi.
Kurtderesi Mahallesi Berrak sokakta yapılan çalışmalar dolayısıyla Samandağ Belediyesi Fen İşlerine ve belediye emekçilerine teşekkür eden Kamacı, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak sokağı devraldık. Çok büyük bir hızla 10 günde yapılamayacak işi 3 günde PMT serimine kadar getirip, asfalt dökecek hale getirdik. Olay öncesi Samandağ Belediye personelleri sabah gelmiş bir sıkıntı yok, 14:30’ da tekrar gelmiş ve sözde saha amiri olan Süleyman Miçooğulları istinat duvarı ile ilgili bir çalışmaları olduğunu ifade ederek, çalışma sırasında HatSu borusunu patlatmışlar. Patlayan su hazırlanan zemine aktığından yapılan çalışmayı bozmasın diye darp edilen arkadaşımız tarafından mazgala verilmesi konusunda uyarmış. Fakat orada Samandağ Belediyesi personeli sorunu çözmek yerine tabela konusunda ısrarcı olunca. Sorunun bundan daha önemli olduğunu ifade eden arkadaşlarımıza ağıza alınmayacak küfürler edilmiş. Tabela ile ilgili bizim bir sıkıntımız yok. Zaten yaklaşık 8 aydır orada çalışma yapan Samandağ Belediyesinin tabelası orada duruyordu.” dedi.
Tabelanın bir reklam aracı olmadığını belirten Kamacı, “Tabela orada hangi kurumun çalıştığını gösteren bir şeydir. Eğer orada bir kaza ve ya bir sıkıntı olursa hangi kurumun sorumlu olduğunun göstergesidir.” dedi. 
Kamacı, Samandağ’a yakışmayan bir olay yaşandığını belirterek, bu işin azmettiricisini de bildiğini sözlerine ekleyerek “Hayatı boyunca gerilimden, kavgadan beslenen bir yapı. Bu nereden gelir beceriksizlikten gelir. Ben açıkçası şunu beklerdim. 40 derece sıcaklıkta çalışan bu kardeşlerimize İlçe Belediye Başkanı, bir koli su getirip ellerinize sağlık deseydi. Sahiplenseydi. Bunu yapacağına biz bu zihniyeti tanıyoruz. Seçim meydanlarında atıp tutmalarından tanırız, istihdam istihdam diyerek neredeyse yurt dışında çalışan birçok gencimizin buraya geleceğini düşündük. Belediye başkanı olduktan sonra Burası belediye Belediye istihdam yeri değildir demeye başladı. Hatta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun kesin talimatına rağmen emekçileri işinden etti. Yani işi gücü insanlara yanlış bilgi vermek. Hatsu’ nun 120 milyonluk bir projesi var . Bir ilçe belediye başkanı bunu sahiplenecekken, ‘bu işi biz getirdik, su verilince Samandağ’ın 50 yıllık su ihtiyacı giderilecek’ diyeceğine halkı sokağa döküyor. Çok şükür ki halk Mehmet Ali Kamacı’yı da biliyor, Refik Eryılmaz’ı da ve diğer tüm isimleri çocukluğundan beri biliyor.” dedi. 
Kamacı “Bizi her zaman olayların içine çekmeye çalıştılar. Provakasyonların içine çekmeye çalıştılar. Tekrar söylüyorum beni halk seçti halkın iradesi ile geldim diyen bir zat, halkın iradesinde tepinmeyi bırakacak. Halkın iradesi tepinilecek bir şey değildir. Halkın iradesi çok kıymetlidir. Halkın iradesine yakışan gibi davranacağız. Barışçıl, kucaklayan, seven, merhametli, yardımsever olacağız. Halkın iradesi sadece bir makama bir koltuğa gelmek için kullanılacak bir şey değildir. Bana da çok zaman ayırıyor kendisine teşekkür ediyorum. Tüm enerjisini, eforunu bize harcıyor. Halka yalan yanlış bilgi vermekte harcıyor. Bir ilçe belediye başkanı fake hesaplarla ilçeyi yönetmez. Kendini eleştirenlere birkaç maaşlı kalemşörü ile halkına küfrettirmez.” dedi.
Bu açıklamayı yapmaktan hicap duyduğunu ifade eden Koordinatör Kamacı, konuşmadıkça haksız sanıldığını ve bundan sonra susmayacaklarını vurgulayarak “Bizim siyaset yapmak gibi bir telaşımız yok ama mevki ve makamı hak etmeyen ve zarar verenleri rahat bırakmayacağız. Bilgilerimizi halkımızla paylaşacağız.” dedi.
Ne ilçe belediyesi, ne büyükşehir belediyesinin yaptıkları hizmetle övünemeyeceğini, yapılan hizmetlerin tek sahibinin halk olduğunu belirten Kamacı ”Biz hizmet yarışını halkın huzuru ve refahı için daha güzel şeyler sunabilmek için yapacağız.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim