Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve partisinin İl Başkanlığı binasının açılışına katılmak üzere Hatay’a geldi.
15 İlçe örgütü tarafından pankartlarla karşılanan Muharrem İnce, Adalı Konağı’nda basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ve Hatay İl Başkanı Hüseyin Ata Kaşgöz basın toplantısının ardından Gazetemize açıklamalarda bulundu.
Hatay İl Başkanı Kaşgöz, Samandağ’da iddialı olduklarını belirtti. Kaşgöz, konuşmasında önümüzdeki yerel seçimlerde Memleket Partisi olarak Samandağ’da aday göstereceklerini ve seçim sonunda Samandağ Belediye Başkanının kendi partilerinden olacağı iddiasında bulundu. 
DEVA Partisi kendi adıyla ve logosuyla seçime katılacağını açıkladı siz de kendi adınızla ve logonuzla seçime katılacak mısınız? Sorumuza Memleket Partisi Genel Başkanı İnce “Biz ayın 17sinde kendi yaş günümüzü kutlayacağız. Dün YSK seçime girecek olan partileri açıkladı Memleket partisi de onlardan birisi. Kendi logomuzla, kendi ismimizle, kendi projelerimizle milletimizin karşısına çıkacağız. Tek başımıza 50+1 almak için var gücümüzle çalışacağız. Bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmamız lazım. Bu iktidar soğan deposu basıyor, stokçular diye bağırıyor. Muhalefette marketlere mektup yazıyor, pahalıya al ucuza ver diyor. Böyle bir dünya yok. Mektup yazmakta, depo basmakta çözüm değildir. Çözüm tarladadır, meradadır, seradadır, üretimdedir. Türkiye’nin üretmesi lazım bizim çocukluğumuzda Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi, ama bu gün Ukrayna’dan, Rusya’ dan gelecek buğday gemilerin yolunu gözlüyoruz. Türkiye bunları hak etmiyor.  Hatay gibi Çukurova gibi toprakları olan bir ülke buğdayı, ayçiçeğini, yemini, etini dışardan alamaz, almamalıdır. Erdoğan çiftçi yerine 3-5 zengini desteklemiştir. Bütün çiftçilere verilen para 29 milyarken 30 milyar lira Kur Korumalı Mevduata verilmiştir. Kur artarsa 30 milyar da 300 milyara doğru gidecektir. Türkiye’ yi bu cendereden çıkaracağız.” Dedi. Basın özgürlüğü sorumuza Memleket Partisinin en mağdur parti olduğunu belirten İnce “Muhalefet aleyhine bir şey söylerseniz Halk TV’ye çıkamazsınız. İktidara söylerseniz hiçbirinde çıkamazsınız. Ancak muhalefete laf söylerseniz iktidar medyasında çıkarsınız. Yani muhalefet medyası, iktidar medyasından da kötü. Ama şimdiden sonra kim mikrofon uzatırsa ona konuşacağım. Hangisi çağırırsa gideceğim. Türkiye’de medya çökmüş durumdadır. Bu medya düzenini değiştireceğiz. Medyayı da özgürleştireceğiz. Kendi medya düzenimizi asla kurmayacağız.” Dedi.
Samandağ’a selamlarını ileten İnce “ Umutsuz olmayın. Türkiye, zenginliği, huzuru, refahı hak ediyor. Türkiye’yi bu cendereden, bu kuşatılmışlıktan kurtaracağız. Herkese selamlar saygılar. Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyoruz.” dedi.
Basın toplantısının ardından Hatay Parti Binasının Açılışını gerçekleştiren İnce burada halka hitap etti.
Daha sonra parti binasından yürüyerek Köprübaşı - Saray Caddesi- Kemalpaşa Caddesi- Kurtuluş Caddesi üzerinden HESOB’a geçen Memleket partisi Genel Başkanı İnce ve partililer HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz'ü, ardından ATSO’ya geçerek ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’i ziyaret etti. 
Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada İnce Hatay’daki temaslarına devam ediyordu. İnce’nin Hatay programı; Hatay Toplum Gönüllüleri ve İnsanı Yardım Derneğini Ziyaret Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın'ı Ziyaret, Ziraat odası başkanı Mehmet Okay’ı Ziyaret, Şehir Kulübünde tanışma kokteyli ve akşam yemeği.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim