Özel Samandağ Deniz Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tarık Işık; doğrama atölyesinde parmaklarını makinaya kaptıran hastasına yaptığı operasyonla parmaklarını geri kazandırdı.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Işık, başarıyla gerçekleştirdiği ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, iş güvenliğine de dikkat çekti.
Op. Dr. Işık “Üç parmağı kopan ve dördüncü parmağının damar ve sinirleri yaralanan hastayı dokuz buçuk saat süren başarılı bir ameliyat sonrasında mikrocerrahi yöntemiyle parmak damarları, sinirleri, lifleri ve kemikleri onardığını belirten Op. Dr. Işık şöyle devam etti. El yaralanmalarında damar yaralanması mevcut ise hastanın en acil bir şekilde ameliyata alınması gerektiğini, aksi taktirde parmaklarda çürüme sonucu uzuv kaybı yaşanır. Bu tür yaralanmalarda parmak veya uzuv kopmaları varsa bunları uygun transfer yöntemleri ile hastaneye getirmek çok önemlidir.” dedi.
Op. Dr. Işık, iş kazalarında iş güvenliği kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini, ancak bölgemizde yeterince kurallara uyulmadığını ifade ederek, parmak, el, kol ve bacak kopmaları, uzuv kaybı ve sakatlıklarla sonuçlanacağından iş güvenliği kurallarına uyulması gerektiğini dile getirdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim