Özel Samandağ Deniz Hastanesi doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Volkan Kızılkaya, başarılı bir operasyona daha imza attı.
Op. Dr. Kızılkaya; şeker hastalığı nedeniyle ayağında oluşan yara ve iltihap nedeniyle ayağını kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalan hastaya şifa oldu. Kızılkaya, birkaç hastaneye başvuran ve iyileşmesi için ‘ayağının bilekten itibaren kesilmesi gerektiği’ söylenen hastasını tedavi etti.
Kızılkaya, ayağını kaybetme tehlikesi bulunan hastayla ilgili “ Hastamız bize başvuru yaptığında ayağında yara ve iltihap vardı. Birçok şeker hastasında karşılaşılan bu tarz ayak yaraları için hastamıza da ayağının mutlaka kesilmesi gerektiği gittiği diğer hastaneler tarafından kendisine de önerilmiş. Hastanemize başvuran hastamızın ayağını kaybetmemesi için ilk olarak ayaktaki iltihabı boşaltabilmek için operasyon gerçekleştirdik. Hasta ayağından yaklaşık 1 litre iltihap boşaltılarak antibiyotik tedavisi uygulandı. Daha sonra hastanın kalça bölgesinden aldığımız cildi ayağındaki açılmış yara yerlerine naklettik.  Ayağını kaybetme tehlikesiyle yüz yüzeyken hastanemize başvuran hastamız yaptığımız başarılı operasyonların ardından sağlıklı bir ayağa kavuştu. Gerekli uyarılarımızı yaparak hastamızı taburcu ettik. Hastamıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastanemizde yaptığımız çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Başhekim Sayın Murat Şefikoğulları ve hastane yönetimi başta olmak üzere, ekip arkadaşlarıma ve hastane personelimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
       Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim