Özel Samandağ Deniz Hastanesi doktorlarından Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yoğun; şeker hastalarında görülen göz rahatsızlığı “Diabetik retinopati” hakkında bilgi verdi.
Alanında başarılı çalışmalarıyla tanınan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yoğun, diabetik retinopatinin, günümüzde en önemli körlük sebeplerinin başında geldiğini ifade etti.  
Yoğun, diabetik retinopati ile ilgili verdiği bilgide “Retinopati, gözde bulunan Retina kan damarlarındaki değişiklikler sonucunda meydana gelir. Şeker hastalığına bağlı körlüğün en sık görülen nedeni “Diabetik Retinopati’dir. Diabet, insülin salınımı veya insülin etkisinin yetersizliği sonucu kan şekerinin artmasıyla kendini gösteren metabolik bir hastalıktır. Diabet, gözün özellikle sinir tabakasını (retina veya ağ tabaka) ve bu tabakadaki kılcal damarları etkileyerek çalışmasını bozmakta ve görme kayıplarına yol açmaktadır. Şeker hastalığına bağlı retina bozukluklarına diyabetik retinopati adı verilmektedir. 
Diabetik Retinopatinin Belirtileri Nelerdir?
Diabetik retinopati sinsi bir hastalıktır. Hastalığın erken dönemlerinde, herhangi bir belirti yoktur, ayrıca  diabetik retinopati ağrısız bir hastalıktır. Muayene için belirti vermesini beklememek ve senede bir retina muayenesi olmak gerekir.
Makula denilen görme merkezinde makula ödemi denilen sıvı birikimi meydana gelirse görmede bulanma başlar. İleri evrede retinada istenmeyen yeni ve hastalıklı damarlanma başlarsa bu damarlar aniden kanayabilir ve görme aniden kaybedilebilir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim