Arapça Dil Plaformu tarafından velilere çağrı yapılarak Seçmeli Arapça Dersini seçmek için son günün 7 Şubat (bugün) olduğu vurgulandı. 
Arapça Dil Plaformu Adına Mevlüd Oruç, Arapça dâhil daha çok dil bilenlerin okul ve Meslek yaşamları daha başarılı olduğunu ifade ettiği açıklamada velilerine seslendi.       
“Anneler Babalar Öğrenci Velileri, Bu yıl 4 sınıf, 5.Sınıf, 6. sınıf ve 7. Sınıfta okuyan öğrenciniz varsa 7 Şubat 2022 Pazartesi günü Seçmeli Arapça Dersini seçmek için dilekçe vermenin son günüdür. 
 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında (yani Gelecek yıl) Okulumuzda Arapça Dersi sınıfı açmak istiyoruz.  Seçmeli Dersler için daha önce dilekçe vermiş olsanız dahi Tekrar dilekçe verme ve tercihinizi değiştirme hakkınız vardır. Daha önce verdiğiniz dilekçede Seçmeli Arapça dersi yoksa tekrar dilekçe veriniz.                                                                                                                HER LİSAN BİR İNSAN- HER LİSAN BİR ZEKA                                                                                                         
Çünkü Çocuğumuz Güzel Türkçemizi iyi öğrenecektir. Yabancı dil olarak İngilizce zorunlu dersler arasındadır ve İngilizceyi de öğrenecektir.  Çocuğumuz Türkçe ve İngilizceye ek olarak Üçüncü dil olarak kendi okulunda Arapça okuma yazma öğrensin istiyoruz.  Arapça dersini seçmeniz Çocuğumuzun Arapça dâhil en az üç dil okuyup yazacak ve konuşabilecektir.  Arapça dâhil daha çok dil bilenlerin okul ve Meslek yaşamları daha başarılı olmaktadır.  Arapça dâhil daha çok dil bilenler IQ zekâ seviyeleri, duygusal zekâları ve problem çözme becerileri daha gelişkin olmaktadır. Arapça dâhil üç ve daha çok dil bilenlerin davranışlarında ve kişiliklerinde daha olumlu gelişmeler olmaktadır. Bir lisan bir insan diyor atalarımız. Her bir zekâdır. İki dil iki zekâ, üç dil üç zekâdır.  Arapça Dâhil en az üç dil bilenlerin üniversite sınavlarında başarı oranları ve kaliteleri daha yüksek olmaktadır.  Çocuğunuzun iyiliği için Seçmeli Arapça Dersini Seçin. Çocuğunuza hayatı boyunca kullanacağı altın anahtar armağan etmiş olursunuz. Çocuğumuz Türkçeyi, İngilizceyi ve Anadilimiz Arapçayı kendi okulunda öğrenme olanağına ve hakkına sahiptir. Bu olanağı ve hakkı kullanınız. Çocuğunuz hayatı boyunca anne babasını, öğretmenini,  okul ve ilçe müdürlerini olumlulukla ve hayırla yâd etsin.
BU MEMLEKET BİZİM- TÜRKİYE BİZİMÜLKEMİZ- ORTAK VE RASMİ DİLİMİZ BİZİM- ANADİLİMİZ ARAPÇA BİZİM”   
  Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: TE Bilişim