Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Samandağ Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Arkadaş Karataş 18-19 Haziran’da YKS’nin yapılacağını hatırlatarak, sınav günü Samandağ'dan Antakya’ya gidenlerin heryıl yaşadığı trafik sorununa dikkat çekti.
ÖVDER Başkanı Karataş, aynı sorunların bu haftasonu yaşanmaması için yetkililere seslenerek azami ölçüde önlem alınmasını talep etti.
Karataş, ÖSYM Sınavları’nın Samandağ’da da yapılmasını talep ettiklerini vurguladığı açıklamasında
“YETKİLİLERE ! 
  Sınav kabusa dönüşmesin!
 18-19 Haziran’da yine ÖSYM’nin YKS Sınavı olacaktır. 
Trafik akışı, Trafik Görevlileri ve Sayısı, Işıklı Trafik Cihazları, Toplu Taşıma Araçları işleyişi ile ilgili sınav öncesi öğrencilerimize moral verecek bir işleyişte olacağını Yetkililerin kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz . 
Yoksa Sınav tekrar kabusa dönüşecek, 30 dakikalık yol yine 3,5 saatte kat edilecek. Geçen sene olduğu gibi oluşacak kazalar da bunun cabası.. 
ÖVDER olarak geçen yıl ÖSYM Sınavları Samandağ’da yapılsın talebimizi, girişimlerimizi ne Yetkililer ne Siyasiler duymadı, ve hiç bir ciddi girişimleri olmadı. 
Bu memleketin kaderi birilerinin siyasi tercihinde olmamalı. Bu, ilçemizin öğrencilerimizin hakkıdır. Hak yasalardan önce gelir. 
Bu yıl Sınav Merkezi yapılan ilçelerin Samandağ İlçemizden çok farklı koşulları yoktur.        
Ankara’daki yetkililer ile görüştüğümüzde bunun siyasi yetkililerin ciddi bir baskı oluşturmaları, velilerin her sene yine dilekçe veya CİMER üzerinden yoğun talep etmeleri gerektiğini söyledi. Yani öğrencilerimizin geleceği umudu bu kadar basit heba edilmemelidir. 
ÖVDER olarak bunun takipçisiyiz. Yine bu sene Cimer üzerinden yetkililer duyana kadar talepte bulunacağız. 
Samandağ’dan Antakya’ya kadarki güzergahta tüm yetkililerimizin 18-19 Haziran günü bu konuda ciddi önlemler almalarını talep ediyoruz. “ İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim