Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Samandağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arkadaş Karataş, kantin kiralama ihale kurallarını, kantin işleyişi ve uygulamalarını tekrar acil olarak gözden geçirmelerini talep etti.
ÖVDER Başkanı Karataş açıklamasında “Yetkililer Acil Olarak Kantin İhalelerini, Kantinlerin İşleyişlerini Tekrar Değerlendirmek Zorundalar!  
Kantin fiyatları yükseldi öğrencilerin harçlığı da yükseldi...
Sosyal devlet anlayışından uzaklaşan hükümet, eğitim ve ekonomik politikalarının sonucunda maalesef okullarımızın yükünü yine Velinin-Öğrencinin sırtına yüklemiştir.         
Okula nefes aldıracak oranda gelir getirecek olan kantinlerin fiyatları aşağı çekilmeli ve haftalık olarak sağlıklı yiyeceklerin satılıp satılmadığı denetlenmelidir. Kantin tezgahında meyvenin, kuruyemişin olduğu zaman sağlıklı nesiller yetiştirmiş oluruz. Kantin denetimini sadece okul müdürü denetlemeyecek. Denetimi muhammen bedeli belirleyen komisyon yapmalıdır.
Yüksek ihaleler, kaliteyi yükseltmiyor, sağlığı da getirmiyor.
Çünkü:
1-Muhammen Bedel belirlenirken komisyondaki Milli Eğitim Şube müdürü, İl ve ilçe Milli  Eğitim Müdürlüklerine ayrılacak %10’luk kısmının yüksek olmasını ister, 
2- Okulun tüm giderlerini sırtında taşıyan ve komisyonda olan Okul Müdürü ve Okul Aile Birliği üyesi de okuluna yüksek meblağ kalsın ister, 
3- Diğer komisyon üyesi Kantini alan şirket veya kişi de giderlerini ( okula kalacak pay, işçi, sigorta, elektrik, vergi vs) hesaplayınca ihale şartlarını çiğneyerek, fiyatları dışardaki bakkaldan, marketten daha pahalıya satmak ister,
Yukardaki giderlerin bedelini kim ödeyecek tabiki Öğrenci...
Peki öğrenciye geri dönen olumlu bir şey var mı? Elbette yok...                  
Pandemi sürecinde okullara en çok hizmetli gönderilmesi gerekirken  okullarda en az sayıda hizmetli görevlendirilmesi doğru mudur? Salgın, sağlık, temizlik kimin umurunda ki?
İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ayrılan  %10 pay okullara kalsın ve o parayla okullarımıza hizmetli alınsın.  İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ayrılan  %10 payla ile maddi durumu kötü olan, köylerden gelen öğrencilere öğlen yemeği olarak verilsin.. 
Samandağ genelinde 3 bin öğrenciye yemek veriliyordu, ekonomik krizlerin faturası yine öğrencilere kesildi şimdi tüm samandağında 600 öğrenciye veriliyor. Görünen o ki yakında o da verilmeyecek.. Kantindeki yüksek fiyatların nedenlerini çözemediğimiz sürece sonuçlarının bedelini ödemeye devam edeceğiz. 
Velilerimiz Öğrencilerimiz adına Tüm yetkililerin bu konuyu, ihale kurallarını,  kantin işleyişi ve uygulamalarını tekrar acil olarak gözden geçirmelerini talep ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. 
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim