Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği ( ÖVDER) Samandağ Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Arkadaş Karataş, geçtiğimiz yıl başlattıkları, ÖSYM sınavları Samandağ’ da yapılsın taleplerinin yetkilileri harekete geçirdiğini duyurdu.
ÖVDER Samandağ Şube Başkanı Karataş, yetkililer tarafından ilçemiz okullarında inceleme yapıldığını ve önümüzdeki YKS sınavının Samandağ’ da yapılacağını belirtti. Karataş, konuyla ilgili açıklamasında “ Gözünüz aydın Öğrenciler! Gözünüz aydın Veliler! Gözün aydın Samandağ!
Geçen yıldan beri ÖVDER olarak resmî yazılar ile birlikte CİMER üzerinden başlattığımız “ ÖSYM Sınavları Samandağ’da yapılsın “ talebi nihayet yetkilileri harekete geçirmiştir. İki gün önce İlçemizdeki okulların uygun olup olmadığına dair incelemelerde bulunmuşlardır.        
Aldığımız bilgiye göre 5 bin kapasitelik öğrencinin girebileceği okullar uygun görülmüştür. Önümüzdeki YKS sınavı Samandağ’da yapılacağı kararı alınmıştır. ÖVDER olarak hep yazdık, çizdik, hep talep ettik…
Okullarımızın fiziki koşulları, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin sayısı sınavların yapıldığı diğer ilçelerden daha fazladır. 
Yarım saatlik Antakya-Samandağ yolu sınav günü 2-3 saatlik kabusa dönüşüyordu. 
Öğrencilerimizin bu çilesi, velilerimizin bu mağduriyeti ne atanmışların ne de seçilmişlerin umurunda değildi, ta ki ÖVDER olarak gündeme alana kadar. CİMER’e talebini gönderen tüm duyarlı velilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Birlikte daha güzel yarınları inşa etme umuduyla tüm etkinliklerimize katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.. 
ÖVDER olarak İlçemize hizmet etmek isteyen seçilmiş ve atanmışlara çağrımız şu: İlçemize acil olarak 
  -Fen Lisesi’nin bitirilmesi, 
- İlçemize yakışır bir Yüksek Okul 
- Birer tane Sağlık ve Turizm Lisesi
- İlkokul ve ortaokul bünyelerindeki anasınıflarının ayrı binalara taşınması 
- 40-50 kişilik okulları rahatlatacak yeni okulların yapılması
- Okulların hizmetli personellerin arttırılması ve ödeneği devlet tarafından karşılanmalı
- Taşımalı gelen tüm öğrencilere ücretsiz servis ve tüm öğrencilere ücretsiz bir öğlen yemeği.      
 *Devlet, vergisini eksiksiz ödeyen, görevini eksiksiz yapan vatandaşına asli görevini eksiksiz yapınca devlet olur…” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim