HDP Samandağ İlçe Başkanı Naim Özbek, geçtiğimiz Pazartesi günü Milleha Sulak Alanına yaptığı ziyaretin ardından açıklamada bulundu.
Özbek, daha önce de defalarca Milleha için talepte bulunduklarını belirterek, açıklamasında “Samandağ Milleyha Kuş Cennetindeyiz. 
Dün buraya moloz dökülmüş, çöp dökülmüş. İş makineleri girip çalışma yapmış. Bizde durumu öğrenir öğrenmez soluğu burada aldık. Daha önce burası için defalarca talepte bulunduk. Buradaki çalışma arkadaşları da, halkı da talepte bulundu. Sözde burası sulak alan olarak ilan edildi fakat nereyi sulak alan ilan ettikleri belirsiz. Ne bir koruma var, ne bir denetim, ne de bir görevli var. 
Burası tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Sözlerin verilip tutulmasından çok sıkıldık. Samandağ halkı da sıkıldı. Arkamıza her döndüğümüzde bunlarla karşılaşıyoruz artık. 
Buradan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’a, Bakanlığa, devlet yetkililerine seslenmek istiyoruz; bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulsun. Milleha kaderine terk edilmesin. Verilen sözler tutulsun” ifadelerine yer verdi.  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim