Çalışmalarına yeniden başlanan Samandağ Çevre yolu ile ilgili Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, çalışmaların yapıldığı alanda açıklamalarda bulundu.
Ak Parti İlçe Başkanı Özdemir’ in yanı sıra Gençlik Kolları başkanı Mehmet Uçar ve İlçe Yöneticilerinin de hazır bulunduğu açıklama çalışmaların yapıldığı Çevlik şantiye alanında gerçekleştirildi.
Özdemir, son günlerde Çevre yolunun herkes tarafından sahiplenilmeye başladığını belirterek “ Samandağ Belediye Başkanı olsun, ATSO başkanı olsun veya geçen gün de Büyükşehir Belediye Başkanı Çevre yolunu bitiremediğimiz gibi bir soruyla karşı karşıya kaldık.  Biz, çevre yoluyla ilgili buradayız ve sözümüzün arkasındayız.  Daha önce ne söz verdiysek teker teker yapıyoruz.  Ben şunu sormak istiyorum büyükşehre, siz bugüne kadar Samandağ’a ne yaptınız? 
Bize bir tek eser gösterin. Sekiz yıldır Samandağla ilgili ne yaptınız. Onu öğrenmek istiyorum. %95 oy almış bir partinin  Samandağ ile ilgili bir düşüncesi olmadığı gibi, Büyükşehir  Belediye Başkanı Samandağ’a sadece yılda bir defa ya geldi ya gelmedi ne olduğunu bilmiyor. Çevreyolumuzda Allah’ın izniyle çalışmalar başladı ve serim çalışması yapılmaktadır. 31 Aralık itibarı ile Çevlik’ ten başlayıp Favvar’a kadar yolumuzu inşallah bitireceğiz.  Bu sadece burada kalmayacak Favvar’ dan sonra Antakya’ ya kadar çift duble yol şeklinde yolumuzu bitireceğiz. 
Çevlik – Favvar arası biter bitmez  ara vermeden Samandağ – Antakya yoluna devam edeceğiz. Daha önce dört defa ihale edilmesine rağmen birtakım sıkıntılar yaşandı bu sefer inşallah Çevreyolunu bitireceğiz. Daha önce Samandağ’a verdiğimiz tüm sözlerin arkasında durduğumuz gibi, bu yolu da tamamlayacağız. Ve Samandağ’ı rahatlatacak trafik akışını da sağlayacağız. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar söylediğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Çevlik- Arsuz yolu demiştik, bitirdik, hastane demiştik, hastanemize taşındık çok da güzel bir hastanemiz oldu. Hatay’ın en büyük ve en güzel hastanelerinden birini yaptık. Ve hastanemiz oldu.  Çevre yolu dedik evet biraz geç kaldık ama bitirme aşamasındayız Allah’ın izniyle.  
Baraj dedik Türkiye’ nin en büyük barajlarından biri Karaçay Barajı’nı bitirdik. Herkesin görmesini rica ediyorum. Samandağ’ın en büyük sorunlarından biri su sorunu da Hatsu’ nun ve büyükşehrin yapması gereken suyu da Samandağ’a biz getirdik. 
Allah’ın izniyle Fen Lisesi dedik. Fen Lisesine de en kısa sürede başlayacağız. Bizim daha çok projelerimiz var. Bizde durmak yok yola devam esastır. Söylüyoruz yaparsa Ak Parti yapar. Evet biz yaparız, yapmayanlar düşünsün. Samandağ’a 8 yıldır çivi çakamayanlar düşünsün. Samandağ’ da hem iş yapmazlar, hem de yapanın önünü tıkarlar. 
Biz buradayız elimizden geldiği kadar Samandağ’a hizmet etmeye çalışıyoruz, çalışacağız. Burada bu çalışmaların hepsinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, partimiz ve Samandağ ile ilgili bizim her zaman yanımızda olan, kendisi Ankara’ da olsa bile bir ayağı, bir gözü burada olan ki buradaki her projede kendisinin imzası vardır, Milletvekilimiz Sayın  Hüseyin Yayman Bey’e, İl Başkanımıza, Valimize, Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Biz yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız şu parti bu parti değil Samandağ’a kim hizmet yaparsa Allah herkesten razı olsun. Herkes görevini yapsın biz başka bir şey istemiyoruz." ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim