İlçemizde özel bireylere hizmet veren Özel Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet’in ilanının  99. yıldönümü kutlandı. 
Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Onur, Fuat Kılıçaslan, Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Psikolog Mehmet Can, Kurum Öğretmenleri, Özel bireyler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Özel bireylerin Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadığı, sunumunu kurum eğitmenlerinden Zeynep Deniz’in yaptığı etkinlik saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Kurum Kurucu Müdürü Psikolog Mehmet Can etkinliğin açılış konuşmasında günün anlam ve önemini vurguladı.  Psikolog Can, herkese hoş geldin dileklerinde bulunarak, bu günün Cumhuriyet Bayramı’nın yanı sıra Engelsiz Yaşam Merkezinin 5. Yıldönümü olduğunu belirterek, konuşmasında “Yine bir etkinlikle sizlerleyiz fakat bu sefer çok daha anlamlı bir etkinlik olan Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin yıl dönümü kutlamak için beraberiz.
Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda kurtuluş savaşımızla başlayan özgürlük mücadelesinin meşrulaşması ile birlikte kişisel hak ve özgürlük, eşitlik, adalet gibi kavramlarla insanca yaşamamızı dağlayan en önemli adımdır. Dolayısıyla özgürlüğümüzü bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.
Bizim için bugünün bir başka anlamı var. Engelsiz Yaşam artık 5 yaşında. Bu yola çıkarken aynı kürsüde büyük bir heyecanla hedeflerimizden bahsetmiştim. En büyük hedefimiz kalıplaşmış rehabilitasyon algısını değiştirip bu çocuklarımıza bir sosyal yaşam alanı yaratmaktı. Geldiğimiz noktada yaptıklarımıza baktığımızda hedeflerimiz gerçekleştirmiş olduğumuzu görmek bizim en büyük gurur ve motivasyon sebebi olmuştur.
Bu başarının mimarları olan öncelikle sevgili ortaklarım Naim Bahap, Ali Baklacı ve benim en büyük destekçim aynı zamanda kardeşim Soner Can, engelsiz yaşam ailesinin her bir bireyine uzmanlarına ve desteklerini esirgemeyen siz sevgili velilerimize kucak dolusu şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Özel öğrencilerin hazırlandıkları şiirleri okuduğu etkinlikte; Müzisyen Mehmet Ali Kabasakal ve ekibinin söylediği türküler, şarkılar eşliğinde özel bireyler halay çekip, dans ettiler.  Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin okudukları şiirin ardından etkinlik devam etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim