Ajans Adana adlı internet sitesinde Ercan Yılmaz adı ile kaleme alınan metinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Arap Alevilere ağır hakaretlerde bulunan ve açıkça suç teşkil eden sözler içeren makale büyük tepkilere neden oldu. 
Konuyla ilgili Kilikya Nehir Derneği Hatay Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Şah tarafından açıklama yapıldı. 
Şah, açıklamasında
 “Gazetecilik kisvesi altında karanlık faaliyetler içinde bulunan bazı odaklar toplumu ayrıştırıcı, bölücü, yıkıcı niyetlerini bir kez daha ortaya koydu.
Bu alçakça provokasyonu yapması için tuttukları kiralık kalem ülkemizin ve toplumumuzun güzide bir parçası olan Arap Alevilere karşı ağır hakaretler etme cüretinde bulunmuştur.
Tarih bu gibi tetikçileri çok gördü ancak bir sokak serserisi seviyesine inilmesi bu karanlık odakların içinde bulunduğu vahim durumu gösteriyor.
Toplumun çok hassas dönemlerden geçtiği, herkesin birlik ve beraberliğe şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz.
Bu dönemin atlatılması toplumun ayrıştırılması ile değil ancak ve ancak herkesin diğerine ve inançlarına saygı gösterdiği bir ortamda gerçekleşebilir. Bu anlamda ötekine saygı bir tercih değil zorunluluktur.
Bu zorunluluğun yerine getirilmesi için ise yetkili ya da sivil herkese görev düşmektedir.
Bu nedenle toplumsal sorumluluğun idrak edemeyecek kadar küçük beyinli bu provokatörleri dizginlemek gerektiğine inanıyoruz.
26 Temmuz 2021 tarihinde ajansadana.com sitesinde Ercan Yılmaz tarafından kaleme alınan yazı ile halkın her kesiminden oy alarak seçilmiş bir belediye başkanına ve devamında Arap Alevi toplumuna karanlık cehaletin ürünü iftiralar atılarak seviyesizce saldırılması asla kabul edilemez.
İnsanlık bu zihniyet ile yüzyıllardır savaş vermektedir. Bu zihniyet böyle dikkate bile alınmaması gereken bir köşede kendini gösterdiği gibi dün Taliban’ın komedyen Khasha Zwan infazında da vücut bulmuştur. Kilikya Nehir Derneği olarak bu gerici insanlık dışı, açıkça ceza kanunda yer bulan Halkı Kin Ve Düşmanlığa Sevk suçunun vücut bulmuş hali olan bu yazı ile ilgili yetkilileri göreve çağırıyor ve toplumu bu türden ayrıştırıcı faaliyetlerin, provokasyonların önüne geçilmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.” İfadelerine yer verildi.
 

Editör: TE Bilişim