Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği’nden, 17 Ağustos depreminin 23.yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. 
Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Rasim Can tarafından, Ülkemizin %90’ı deprem tehlikesi altında olduğunu vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.  
“17 Ağustos Yalova ve Gölcük depreminin 23.yılı, unutulmamalı ve unutturulmamalı. Ülkemizin %90 ‘ı deprem tehlikesi altında olduğunu unutmamak gerekir. 
Aktif bir Tektonik kuşak üzerinde yer alan ülkemiz, gelecekte de geçmiş dönemlerde yıkıcı depremlerin olduğu gibi değişik büyüklüklerde depremleri yaşamaya devam edecektir. Deprem bir doğal afet değil, bir doğa olayıdır. Bu doğa olayını, düşük standartlarda sağlıksız ve yasadışı bir yapılaşma, düşük nitelikli kentleşme ile doğal afete dönüşmektedir. 
Bilinmelidir ki doğa kaynaklı olan depremleri önlememiz mümkün değil ancak depremlerin bir doğal afete dönüşmesini engellemek bizim elimizdedir. 
Depreme karşı hazırlıklı olma ve zarar azaltma çalışmaları ülkemizin birinci önceliği olmalıdır. Biz biliyoruz ki, doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Bu acı olayları tekrar yaşamamak ümidi ile, ölen canlara rahmet dilerken, afetlere karşı sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkı hepimizin hedefi olmalıdır.”
       Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim