İHD Hatay Şubesi Reyhanlı katliamının yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu. 
İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu’nca; sivillere yönelik  saldırıların insanlığa karşı işlenen suç olduğu vurgulanan açıklamada “Etnik, kültürel ve mezhepsel zenginliği kapitalist mordernite tarafından halkların birbirini boğazlamasına neden olacak şekilde kullanılması en çirkin bir politikadır. Halkların sahip olduğu bütün bu zenginlikler eşit demokratik ve özgür bir yaşamın gerekçesi olmalıdır. Tüm kimlikler ve inançlar özgür ve demokratik olduğu kadar gerçek bir barış huzur ve kardeşliğin tesis edileceği açıktır.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gelişen olayda onlarca insanın yaşamını yitirmesi ve yüzlercesinin yaralanması hiçbir biçimde bölge haklarının kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı yapmayacaktır. 
Hangi dinden, inançtan ve topluluktan olursa olsun, var olan tüm sorunların şiddet ve savaş dışı, demokratik mücadele ve siyasi yöntemlerle çözülmesi en doğru ve olması gerekendir. İnanıyoruz ki, halkların tarihten gelme kardeşliği ve ortak mücadelesi barış demokrasi ve özgürlük arayışı önünde engel olan her türlü zorlukları  aşacak ve bertaraf edecektir.
Yüzyıllardır  bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir uygulaması  olarak gerçekleştirilen, 11 Mayıs 2013'te 53 canı yitirdiğimiz Reyhanlı patlaması doğrudan doğruya sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırı insanlığa karşı işlenen suçtur. Bu suçu işleyen ve işleyenleri ve bu suça yardımcı olanları tekrar kınıyor ve lanetliyoruz !
İnsanlık tarihine geçen bu kara leke onların utancı olarak kalacak. Kaybettiğimiz canları rahmetle anıyoruz. 
Yaşasın Barış, Yaşasın Halkların Kardeşliği!” İfadelerine yer verildi. 
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim