2021-2022 sezonu basketbol müsabakalarında Samandağ Rüzgar Spor Kulübü U14 Kızlar kategorisinde ilimizin güzide kulüplerini geride bırakarak Hatay Şampiyonu oldu.
Samandağ Rüzgar Spor Kulübü geçtiğimiz Cumartesi günü (11.12.2021) Büyükşehir Belediye Spor Kompleksinde yapılan final maçında İskenderun Pota Spor Kulübünü 
yenerek finale uzandı. 
Rüzgarın Kızları final müsabakalarını geçerek 18 Şubat’ ta yapılacak olan Anadolu Şampiyonası müsabakalarına direk katılmaya hak kazandı.
Samandağ Rüzgar Spor Kulübü kurucusu ve antrenörü Sezai İtah, elde ettikleri Hatay şampiyonluğunun ardından yaptığı açıklamada; 2017 yılında kurulan kulübün Samandağ’ da basketbol sporu hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştığını belirterek, büyükşehirlerde ve merkez ilçelerdeki basketbol ile ilgili oluşmuş farkındalık düzeyine, Samandağ’da da kulübün kazanmış olduğu başarılarla, düzenlediği kurs ve eğitim faaliyetleriyle basketbol sporunu sevdirme ve özendirme konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Samandağ Rüzgar Spor Kulübü Antrenörü İtah, açıklamasında “Başarının daim olabilmesi için çalışmaların süreye yayılıp, sadece basketbolu bir yaz kursu etkinliği olarak görmemek gerekiyor. Bu sporda başarıyı yakalamak için yaz- kış sürekli yaman bir eğitim faaliyeti olarak görmek gerekiyor. Ayrıca Samandağ Rüzgar Spor Kulübü şuana kadar sadece kız takımlarıyla başarıyı yakalamış gözükmektedir, erkek takım oluşturmak çabasında olduğumuzu ve U12 takımımızın bu sezon bizleri temsil edeceğini de belirtmek isterim.  Son olarak bu başarılarımızda sadece İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün desteğini görmekteyiz, hiç bir şekilde sponsoru olmayan kulübümüzün daha fazla desteklenmesini temenni etmekteyiz. Hatay Şampiyonu kızlarımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyor. Müsabakalarda kulübümüzü ve ilçemizi en iyi şekilde temsil eden bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Hatay Şampiyonluğumuzun tüm Samandağ ilçemize hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim