Samandağ Emekliler Dayanışması Yürütme Kurulu, emekliler için düşünülen tek taraflı zam oranını kabul etmediklerini ifade ettiler.
Emekli Dayanışması Yürütme Kurulu,  yaptıkları basın açıklamasında, emeklilerin temsiliyeti olmadan onlar adına karar verenlerin kendi sonlarına karar verdiklerini belirterek “Samandağ Emekliler Dayanışması Yürütme Kurulu olarak emeğimizin hakkı üzerinden tek taraflı ve kendi keyfince verilecek bir zam oranını kabul etmiyoruz.
Biz emeklilerin sendikal örgütlenmesi önündeki engellerin kaldırılması ve yetkililerle müzakere masasına oturmadan sadaka niyetine verilecek hiç bir ücret zammını kabul etmediğimiz gibi bu hayat pahalığında kimse sessizce kabul etmemizi de beklemesin.
Ülkemizde hayata ve yaşama dair tüketilmesi gereken her mamul maddeye enflasyon nedeniyle yüzde 125 ila yüzde 200 oranında artışlar olurken bu ülkede emeklilere ve emekçilere yüzde 15 ila yüzde 20 gibi bir ücret zammını telaffuz etmek, iktidarın kimleri temsil ve kimlere hizmet ettiğinin açıkça itirafı olduğunu da kabul etmeliyiz.
Yıllarını farklı mesleklerde çalışarak hizmet vermiş ve kadim bilgilere sahip emeklilerin temsiliyeti bile olmadan onlar adına karar verenler kendi sonlarının da kararını vermiş oluyor.
Emekli, yaşlı ve emekçilerin istediği yaşanabilir bir ücret, yaşanabilir sosyal güvence, yaşanabilir sağlık hizmetleri, yaşanabilir bir güvenlik ve yaşanabilir sosyal alanlar ülkemle olan aidiyetimi güçlendirir ki bunlar sosyal bir devletin yapması gereken temel görevleridir. 
Kimse sizden lütuf beklemiyor. Saraylarınıza ve itibar diye harcadıklarınıza ayrılan bütçenin yanında emekli ve  emekçilerin istediğinin lafı bile olmaz.
Emeklilerine ve yaşlılarına değer vermeyen bir devlet anlayışının geleceğini inşa etmekte sorunlar yaşayacağını da unutmayın.
Emekliler ve emekçiler yeter artık diyerek ülke kaynaklarının tarikatlara, cemaatlere, üretmeyen çetelere, huzur hakkı adıyla üç - beş yerden maaş alanlara, eğitimin ve sağlığın özelleşmesinin hak, hukuk ve adalet anlayışının bile paralılaşıp yandaşlaştığı bir ülke inşa etmenize asla izin vermeyeceğiz.
Emekliler ve emekçiler kendi öz örgütleri olan sendikal örgütlenme yolunda ilerleyerek talancı, yağmacı zihniyetin engellenmesi ve demokrasi mücadelesindeki yerini alacağı günlerin yaklaştığını da bilmelisiniz.
Yaşasın emeklilerin örgütlenme mücadelesi!
Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz!” İfadelerine yer verdiler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
                       

Editör: TE Bilişim