Bu hafta ilçemizin gündemi Halk Sağlığını ilgilendiren bir konu ile çalkanmaya başladı.
Konu sosyal medyanın da etkisiyle ucu bucağı belli olmayan söylentilerle çok farklı noktalara geldi.
Halkımızın Sağlığını ilgilendiren böylesi önemli bir konuda Cemre Gazetesi emekçileri olarak herhangi bir paylaşım yapmadığımız okur ve takipçilerimizin dikkatinden kaçmamıştır.
Cemre Ailesi olarak basın ahlakının önemli bir unsuru olan doğru ve sağlıklı bilgiyi insanlara ulaştırabilmenin insan sağlığı kadar önemli olduğuna inanıyoruz. 
Bu yüzden elimizde net veriler olmadan kimseyi töhmet altında bırakacak ve ya        
infial yaratacak açıklamalardan kaçındık.
Elbette ki böylesi önemli bir konuda gözümüz ve kulağımız açık bir vaziyette konunun takipçisiyiz. 
Şu an elimizde halkımızın sağlığını ilgilendiren böylesi önemli bir konu hakkında sadece şüphelenilen başta su olmak üzere, medya ve sosyal medyada iddia edilen pastane ürünleriyle ilgili tahlillerin yetkili kurumlar tarafından alınarak tahlil için laboratuvara gönderildiğidir. Ayrıca bu durumla alakalı hastanede tedavi olan vatandaşlarımızın sağlıklarıyla ilgileriyle ilgili takipteyiz. Yetkililerden aldığımız bilgiler ışığında ağır durumda olan hasta bulunmadığını ve sosyal medyada paylaşıldığı gibi bu olaydan kaynaklı herhangi bir vefat olmadığını belirtmek isteriz.
Laboratuvar sonuçları geldiğinde sonuçlarını ve sebep olan durumu sizlerle paylaşacağız. Ayrıca bu konuda ihmali olanların da hedefimizde olacağının bilinmesini isteriz. Tüm halkımıza saygılarımızla.
Gazeteci - Yazar
Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim