Geçtiğimiz aylarda ilçemizdeki parklarla ilgili sorunları dile getirmiş ve neden ihmal edildiğini sormuştuk.
İlçemiz Deniz Sitesinde bulunan Hz. Hızır Parkı ile ilgili yeniden vatandaşlardan şikayet gelmeye başladı.
Hz. Hızır Parkı’nın ilçe insanımızın yanı sıra ilçemize dışarıdan gelen insanların en uğrak mekanı olan yerlerden biri olduğunu belirten vatandaşlar, parkın bu haliyle içler acısı durumda olduğunu ifade ettiler.
Duyarsız kişilerin milli servet olan bu parkları yeteri kadar özenli kullanmadığını belirten vatandaşlar, parkların bizlerin paralarıyla yapıldığının göz önünde bulundurularak parklara herkesin sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiler.
Devlet Memuru olarak görev yaptığı için adının yayınlanmasını istemeyen bir vatandaşımız, parkın harabeye döndüğünü belirterek, bu konuda gerek vatandaşların, gerek ise yetkililerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini ifade etti.
Bunun yanında bir yandan yeni parklar yapan yetkililerin daha önceden yapılmış parklara aynı özeni göstermediklerinin vurgulayarak “ Yetkililer bir yandan park yapıyorlar. Özellikle Atatürk Sahil Parkı’ nı görüyoruz. Çok güzel bir park oldu. Ve ellerini üzerinden çekmeyip ilgileniyorlar. Hatta daha resmi açılışı yapılmadan iki kere tadilattan geçti. Görüyoruz her gün temizlik görevlileri orada çalışıyor. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Fakat çok yakınında hem kutsal mekanımız olan hem de inanç turizmi açısından Samandağ’ın en önemli merkezi olan Hz. Hızır Türbesi etrafındaki park kaderine terk edilmiş vaziyette. Park ne temizleniyor, ne bir boya vuruluyor, ne kırık yerler onarılıyor. Çoğu zaman elektrik verilmiyor, verilmişse de yeteri kadar aydınlatılmıyor. Ve hatta bazı değer bilmez insanlar tarafından özellikle zarar verilmiş gibi gözüküyor. Sayın yetkililere sormak istiyoruz. Bir yandan park yapacaksınız. Bir yandan da var olan parklarımızla ilgilenmeyeceksiniz. Bu parklar bizim vergilerimizle yapılmıyor mu? Milli servetimiz göz göre göre nasıl heba edilir? Bize devlette devamlılık esastır diye öğretildi. Siz yapmayınca o halkın malı olmuyor mu? Sahile bir park kazandırıyorsunuz, diğer parkı da kaderine terk ediyorsunuz. Bu ilgisizlik, vurdumduymazlık niye? Yetkilileri bir an önce görevlerini yerine getirmeye ve halkın parasına sahip çıkmaya davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim