Samandağ Kuyumcular Birliği Başkanı ve Cumhuriyet Kuyumcusu sahibi Fevzi Sakallı, döviz ve altın piyasasında yaşanan dalgalanmayı değerlendirdi. 
Sakallı, gazetemize yaptığı açıklamada Samandağ’daki sarrafların altın ve döviz alım- satımından imtina ettikleri yönündeki eleştirilere de cevap vererek “Esnaf arkadaşlarımız hiçbir şekilde altın ve döviz alım satımından imtina etmedi. 
Yalnız fiyatların çok fazla dalgalanmasından dolayı büyük bir açıklık oluştu ve bu fiyatlarda bir istikrarsızlık yarattı. 
Ama şimdi fiyatlar oturdu ve alım satımda hiçbir sıkıntı yok.” dedi. 
Sakallı, piyasalarla ilgili değerlendirmesinde “ Devletin dövize yönelik bir operasyonu var. 
Gerek Bankaların  gerek Merkez Bankasının birlikte hareket ettiği bir operasyon. Benim kişisel görüşüm Dolar bir süre daha bu şekilde oturur ve şimdi piyasaya bir istikrar gelir. Tabi ki istediğimiz bu istikrarın devamı da gelsin. Yani istikrar her şeyden önce geliyor. Ama bekleyip göreceğiz. Şimdiden şu olacak ve ya bu olacak demek için erken.” dedi.
Sakallı, Hazine ve Maliye Bakanının önceki gün açıkladığı mevduat hesaplarına kur garantisi verilmesinin doların düşüşünde büyük bir etken olduğunu belirterek “Kur korumalı mevduat sistemi, kur farkının merkez bankası tarafından telafisi, ciddi bir örtülü faiz artırımı anlamına geliyor ki bu da milleti cezbediyor. Bu da doların düşüşünde büyük bir etken oldu.” dedi.
Sakallı, yaşanan bu durumun Samandağ’da vatandaşları mağdur ettiğini belirterek “ Doların ve altının çıkışı da inişi de zarar, halkta alayım mı? Satayım mı? Diye düşünüyor. Halkta, bir kararsızlık mevcut. Çünkü alsa da zarar ediyor, satsa da zarar ediyor. Ama bu saatten sonra bu şekilde istikrar oturursa piyasalar yavaş yavaş yılbaşına doğru düzelir.” dedi.

Editör: TE Bilişim