Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, Antakya Belediyesi İmar İşleri Müdürü Zeki Tahiroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı
HAMOK adına Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli yaptığı açıklamada “03.03.2022 günü Antakya Belediyesi İmar İşleri Müdürü Zeki Tahiroğlu’na görev başında iken fiili bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yapılan şiddet olayını kınıyor ve İmar İşleri Müdürü Zeki Tahiroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Başta Antakya Belediyesi olmak üzere tüm kurumlar, bu şiddet olaylarının üzerine gitmeli, gerekli tedbirleri alarak çalışanların güvenliğini azami düzeyde sağlamaları gerekmektedir. Yapılacak çalışmalarla şiddetin her türlüsüne karşı toplumu bilinçlendirmeli, şiddetin olağan dışı ve kabul edilemez olduğu işlenmelidir.
Toplumumuzda hemen hemen her alanda artan şiddet olayları, toplumumuzun psikolojik durumlarının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını görmekteyiz. Uzun yıllardır süre gelen şiddet toplumsal bir sorun halini almış durumdadır. Bu sorun yapısal olup bu yönüyle gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ediyoruz.” İfadelerine yer verdi. 
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim