Denizlerde 15 Nisan’da başlayan Av Yasağı bu gün sona erdi. Samandağ Çevlik Balıkçı Barınağında bulunan tekneler “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. 
Balıkçılar 5 aylık av yasağının ardından yen umutlarla denize açıldı.                   
Samandağ Yeni Çarşı’ da bulunan balıkçı esnafı da yeni sezonun bereketiyle birlikte çok çeşit balıkları tezgahlarında sergilemeyi dört gözle beklediklerini belirttiler. 
Samandağ Balıkçılar Kooperatif Başkanı ve Zafer Balıkçılık sahibi Hizmet Yeşil “Yeni sezonun tüm balıkçı arkadaşlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Gerek tekne sahipleri gerekse balıkçı esnafı yaşanan pandemi ve diğer olumsuz koşullardan dolayı zor bir süreçten geçtik. Herkes umudunu bu yeni sezona bağladı. İnşallah bu sezon kazasız, belasız ve bereketli bir sezon olur. Tezgahlar dolar, dolayısıyla balık fiyatları düşer ve halkımız istediği gibi balığa doyar.” dedi.
Çarşıda bulunan balıkçı esnafı da yeni sezonla ilgili görüşlerini belirtti. Akdeniz Balıkçılık sahibi Şefik Kaleci “Geçtiğimiz sezon beklediğimiz gibi geçmedi. 
Balık çok azdı, bazı sorunlar oldu. Ama bu seneden umutluyuz. İnşallah bereketli olur ve çok balık çıkar, böylece fiyatlar düşer. Şu anda yaz fiyatları olduğu için ve olta balığı tezgahta bulunduğu için fiyatlar yüksek.  Sezonda çoğu balık fiyatında % 30 - %40 oranında düşüş olacaktır. Bereketli bir sezon bütün vatandaşlarımızın, aynı zamanda da bizim yararımıza olacaktır. ” dedi.
Körfez Balıkçılık sahibi Sinan Işık “Bereketli bir sezon bekliyoruz ve inşallah da öyle olur. Bereket fiyatlara da yansır. Sezon açılınca tezgâhların eksiği olan Barbun, gümüş gibi balıklar tezgahta yerini alacak. Yasak süresince zor günler geçirdik. 
Yani sezonla birlikte bunu telafi edeceğimizi umuyoruz.” dedi.
Haydar Balıkçılık sahibi Haydar Refik Sertel “ Sezon başlayınca Barbun, gümüş, kolyoz, yerli çipura çeşitleri tezgahlarda yerini almaya başlayacak. Yasak süresince  çiftlik balıkları tezgahımızdaydı fakat satışlarımızdan keyif alamadık. Hem pandemi hem de alım gücü düşük olduğu için satışlar istediğimiz gibi gitmedi. Vatandaş istediği gibi balık tüketemedi. Umutlarımızı yeni sezona bağladık. Herkese iyi sezonlar diliyorum.” Dedi.
Cesur Balıkçılık sahibi Muhittin Küçük “Çok zor bir sezon geçirdik. Eşimle birlikte çalışıyoruz. Masrafımızı çıkaramadık. Çok fazla umutlu olmasam da inşallah bereketli bir sezon olur. Çünkü halkın alım gücü çok fazla düştü. “dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim