Eryılmaz: Biz Samandağ’ı bir kültür merkezi yapmak istiyoruz
Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap Fuarı sona erdi. 
Hz. Hızır Parkı’nda gerçekleştirilen ve 17-26 Eylül tarihleri arasında 9 gün süren Kitap Fuarında vatandaşlar birbirinden değerli yazar ve konuşmacılar ile bir araya gelme fırsatı yakaladı. 
30 yazar ve konuşmacının katılımı ile 13 etkinliğin gerçekleştirildiği Kitap Fuarı Samandağ ve çevre ilçelerden yoğun ilgi gördü. Fuarda gerçekleştirilen panel, söyleşi, imza günü, şiir ve müzik dinletisinden oluşan etkinliklerde yazarlar okurlarıyla bir araya geldi.
Başkan Eryılmaz; “Yazarlarımızın, Şairlerimizin Samandağ’dan Eksik Olmadığı Bir Ortam Yaratmak İstiyoruz”
Fuarın kapanış gününde bir açıklama yapan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz; “ Dokuz gün süren, 30 yazar ve şairin katıldığı, 13 tane etkinliğimizin gerçekleştiği Kitap Fuarı bugün itibariyle sona eriyor. 
İkincisini düzenlediğimiz kitap fuarımıza bayağı bir ilgi oldu. Yazarlarımızı, şairlerimizi ve kitapları vatandaşlarımızla buluşturmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle gençlerin katılımı ve anne babaların çocuklarını alarak burada bu havayı solumaları bizim için büyük bir kazanımdır. İnternet çağında olmamızdan kaynaklı çocuklarımız sürekli internette zaman geçiriyorlar. Çocuklarımızın internetten biraz başını kaldırarak kitapları ve kitapların eşsiz dünyasını tanımaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. 
Biz Samandağ’ı bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. Yazarlarımızın, şairlerimizin Samandağ’dan eksik olmadığı bir ortam yaratmak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum.
Fuarımıza katılan bütün yazar, şair arkadaşlarımıza, yayınevi temsilcilerine ve bu Fuarın düzenlenmesinde emeği olan bütün belediye personellerimize teşekkür ediyorum.  Önümüzdeki yıl bunu daha da geliştirerek daha çok yazarımızın, şairimizin ve yayın evinin katılacağı bir fuar düzenlemek istiyoruz. Tekrar katılan, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim