Geçtiğimiz Aralık ayında hızlı bir girişle çalışmalarına yeniden başlanan Samandağ Çevre Yolunda çalışmalar yine durdu.
Bir yıl kadar bir sürede tamamlanacağının müjdesi verilen Samandağ Çevre yolunu çok küçük bir bölümünün asfaltlanmasının ardından durması kafaları karıştırdı.
Hali hazırda Samandağ- Antakya yolunun Sutaşı mevkiinde çalışma yürütüldüğü için kapalı olması dolayısıyla asfaltlanan bölümü kullanımda olan çevre yolu      
  “ağıza bir parmak bal çalmak” deyimini hatırlatıyor.
Uzun yıllardır Çevre Yolu’na hasret Samandağlıların büyük bir umutla bitirilmesi için beklediği yol çalışmalarının durmuş olması umutları yeniden yerle bir etti.
Vatandaşlar daha önce yol etrafında çalışma yapan işçileri ve araçları göremeyince; “Ne oldu acaba işçiler ve araçlar nereye gitti?” “Çalışmalar neden ilerlemiyor?” “Yine mi yapılmayacak?” sorularını sormaya başladı.
Yaptığımız araştırmalar neticesinde çalışmaların durmasına çevre yolunda son çalışmaları yürüten firma aleyhine açılan davadan kaynaklandığı bilgisine ulaştık.
Yollar konusunda her dem dertli olan ve yüzü bir türlü gülmeyen Samandağlının gönlünü fethedecek bir çalışma olan çevre yolu için vatandaş “Bu yol neden bitmez? Gönlümüzün fethinden vaz mı geçildi?” demeye başladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim