Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetimi, Samandağspor Kulübü ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
BALL ligi yolunda mücadelenin son aşaması olan Süper Amatör Lig Play-Off’ ta mücadele veren ilçemiz takımlarından Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetimi, yine aynı ligde mücadele eden Samandağspor’ un ligin kaderini belirleyecek İskenderun Yıldız Spor maçı öncesi A takım futbolcularıyla yollarını ayırdığını iddia etti.
Samandağspor Kulüp Başkanı Yusuf Yatkın, gazetemizin sorusu üzerine iddialarla ilgili yanıt verdi. 
İlçemizin iki güzide takımının kulüp başkanlarının açıklamalarına yer vererek takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. 
Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kulüp Başkanı Av. Süleyman Bedir Abacı, Samandağspor’un aldığı bu kararı Spor Kamuoyunun takdirine bıraktıklarını ifade ederek, açıklamasında “2021-2022 Süper amatör futbol sezonu Play Off Maçlarının bitmesine 3 hafta kala grupta en yakın rakibimiz İskenderun Yıldız Spor‘un 2 puan önünde Lider olan takımımız kalan 3 haftada şampiyonluk için çok büyük avantaj yakalamış durumda. Kalan 3 haftada çok kritik maçlar oynayacağız. İlk defa İlçemizin bir takımı olarak BAL LİGİNE yükselme yolunda müthiş bir mesafe kat etmiş durumdayız. BAL LİGİ gerek İlçemizin tanıtımı gerekse de sporcularımızın gelişimi açısından inanılmaz büyük bir fırsat. Büyük güçlüklerle spora yönlendirdiğimiz gençlerimizin önünü ciddi bir şekilde açmak için önemli bir anahtar. Aynı zamanda sporcularımız için önemli bir gelir kaynağı. Böylesine bir süreçte bugün aldığımız bir haber kulüp olarak bizde ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Play Off maçlarında bizimle aynı grupta yarışan ve bizimle Play Off grubunda oynadığı her iki maçta A Takımı ile ve tüm gücüyle mücadele eden şehrimizin diğer bir güzide takımı olarak görüp kabul ettiğimiz Samandağspor’un en yakın takipçimiz olan İskenderun Yıldızspor ile ligin son haftasında belki de ligin kaderini belirleyebilecek bir maç oynayacak olmasına rağmen takımdaki A Takım futbolcularının büyük bir çoğunluğu ile yollarını ayırarak kalan maçlarda genç futbolcularla maçlara çıkma kararı almıştır.
Ligde böyle bir süreçte İlçemizin diğer bir güzide takımı olarak görüp bu şekilde lanse ettiğimiz Samandağspor’un aldığı bu kararı Spor Kamuoyunun takdirine bırakıyor kulüp olarak sadece Sezai Karakoç’ un şu sözlerini tarihe not düşüyoruz;
Onlar sanıyorlar ki,
Biz sussak mesele kalmayacak.
Halbuki biz sussak
Tarih susmayacak,
Tarih sussa, hakikat susmayacak…
Biz sizi affetsek dahi, 
Tarih sizi affetmeyecek…” ifadelerine yer verdi.
“SAMANDAĞSPOR’A YAPILMAYA ÇALIŞILAN HİÇ BİR ALGI OPERASYONU TUTMAZ”
Samandağspor Kulüp Başkanı Yusuf Yatkın, Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Süleyman Bedir Abacı’nın açıklamalarına yanıt verdi.
Yatkın, açıklamasında “Hatay Süper Amatör Ligine hızlı giriş yapan Samandağspor, bu sezon A takımı ve U18 takımı yenilgisiz şampiyon tek takımdı..BAL ligine yükselme grubu maçlarının bitimine 3 hafta kala BAL ligi iddiamız kalmamıştır..  Samandağ  Gençlerbirliği Spor Kulübü yöneticilerinin resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı talihsiz açıklama çok manidar ve yersizdir. Gelecek hafta İskenderunYıldızspor'la kendi sahasında berabere kalması bile şampiyon olacakken son hafta yani 3 hafta sonrası için iddiası kalmamış Samandağspor'un deplasmanda İskenderun Yıldızspor'u yenmesini beklemek tuhaf bir durum... Neymiş efendim, “Samandağspor A Takım futbolcularıyla yollarını ayırıyormuş, Kendileri açısından hayati öneme sahip İskenderun Yıldızspor karşısına gençlerle sahaya çıkacakmış.” Öncelikle herhangi bir kulübün yönetimine talip olanlar ya da yönetenler şunu bilmeli ki her kulüp kendi içinde bağımsızdır, hangi futbolcunun o kulübe yararlı olduğunu ya da tersi olduğunu, hangi futbolcuyla yola devam edeceğini ya da etmeyeceğini  o kulübün başta teknik kadrosu olmak üzere yöneticileri karar verir. Ama bundan daha da önemlisi; Biz 53 yıllık tarihimizde bizden önceki abilerimizden öğrendiğimiz gibi Samandağspor’u Samandağspor yapan başarıya odaklı hırsı değil, değerleridir. Samandağspor olarak biz, Sporda etik davranmaktan asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz... Biz hep kendi gücümüze ve kendi kanatlarımıza güvendik. Ve bu gün ilçenin kalbinde taht kurmuş Samandağspor olduysak bunu başkalarına değil, kendi felsefemize borçluyuz. Biz hasbelkader bu gün bu güzide kulübümüzün yönetiminde bulunanlar, tıpkı geçmişte olduğu gibi bu gün de, kulübümüzün başarısını da başarısızlığını da üstlenmeyi şeref bildik, bilmeye de devam ederiz. Kaybettiğimiz finallerde bile bu mağlubiyetleri başkalarına mal etmedik... Samandağ Gençlerbirliği kulübümüzün genç yöneticilerinin hırslarına yenilmekte olduklarını görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Daha hedeflerine ulaşamamanın olası faturasını bile bir başka kulübe yükleme derdine düşme acizliğine düştüklerini görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Olası başarısızlığınızı Samandağspor'a yıkmanıza izin veremeyiz. Yanlış yoldasınız. Unuttuğunuz şu ki burası Samandağ ve ne yapıyorsak Samandağ için yapıyoruz. Lütfen bu bilinçle hareket ederek başka bir kulübün içişlerine karışmayı, algı operasyonu yapmak için harcadığınız enerjiyi kendi işinize harcayıp kendi sahanızda İskenderun Yıldızspor'u yenmeye odaklanın. Samandağ halkının sizden beklediği budur. İlçemizin tanıtımında, Türkiye şampiyonalarında, futbolcu yetiştirmede ve ilçemize sayısız şampiyonluk yaşatmış bir kulüp olan Samandağspor yönetimi olarak başarılar diliyoruz.”ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim