29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl geleneksel olarak Samandağ Belediyesi tarafından yapılan fener alay bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
İlçemiz Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüşte vatandaşlar bayraklar ve meşaleler eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını haykırdı.
Özellikle gençlerin yoğun olarak katıldığı fener alayına İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bando takımı eşliğinde yürüyen coşkulu kalabalık ilçe sokaklarında yürürken sık sık “Yaşasın Cumhuriyet” sloganını haykırdı.  Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, yürüyüş sonunda Abdullah Cömert Alanında toplanan vatandaşlara seslendi. Cumhuriyet Bayramının önemine değinen Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz " Cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bu önemli günü, bu anlamlı bayramımızı daha coşkulu bir şekilde kutlamak isterdik. Ancak bu kadarına izin alabildik. Ama size şunun sözünü veriyorum; önümüzdeki yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını çok daha canlı, meydanlarda, alanlarda özgürce kutlayacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında hepimiz alanlarda olacağız. 
Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet erdemdir, Cumhuriyet kadın erkek eşitliğidir, Cumhuriyet din ve vicdan özgürlüğüdür, Cumhuriyet demokrasidir, özgürlüktür...
99 yıl, yani bundan bir asır önce bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ısrarla, mücadeleyle Cumhuriyeti kurdu ve bizlere emanet etti. Biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız.
Bu 99 yılda Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımları şu ya da bu şekilde, içeriden ve dışarıdan bir takım saldırılara maruz kaldı ve hala da saldırılara maruz kaldığını görüyoruz. Ama görüldüğü üzere, Atatürk’ün de dediği gibi "Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır, Ama Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır".
Bayram vesileyle bize Cumhuriyeti armağan eden, bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz.
Cumhuriyet hepimizin. Cumhuriyet Bayramı bütün bu ülkede yaşayan 7'den 70'e çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek hepimizin bayramıdır. Ona sımsıkı sarılacağız, sahip çıkacağız. Atatürk’ün ışığında yürümeye devam edeceğiz.
Tekrardan bayramınızı kutluyor, bizlere bu bayramı armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi buradan bir kez daha saygıyla anıyoruz. " ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim