Geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi büyük proje olarak lanse ettiği iki temel atma töreni gerçekleştirdi.
Bunlardan biri Antakya Sebze – Meyve Hali, diğeri de Serinyol- Madenli yolu 1. Etap temel atma törenleriydi. Hatay Büyükşehir Belediyesini yaptığı bu çalışmaları elbette takdir ediyoruz etmesine de “peki bizim başımız kel mi?” demekten de kendimizi alamıyoruz.
Hatay Büyükşehir’in yapması gereken bir çok çalışmaya ittire kaktıra ulaşan Samandağ; HADO’dan faydalanamadı.        
Yetmedi dünyanın en uzun ikinci sahiline sahip denizi, kumu, güneşi, rüzgarı, tarihi ve turistik yerleriyle Dünyanın ender merkezlerinden olan Samandağ EXPO’nun dışında kaldı.  
Şimdi de; Hatay’ın sebze – meyve ihtiyacının büyük çoğunluğunu sağlayan, ülkenin ve hatta dünyanın birçok yerine sebze meyve gönderen Samandağ halkı CHP’ nin seçim vaatleri arasında da yer alan bir sebze haline kavuşmamışken, Antakya sebze meyve hali olarak yapılacak alanın Samandağ’a bu kadar uzak bir noktada olması Samandağlıyı mağdur etmekten öte bir şey değil.
CHP’ li Hatay Büyükşehir Belediyesi’ nin her ne kadar hizmetlerini kendine oy vermeyen veya yeteri kadar oy vermeyen yerlerin gönlünü çalmak adına diğer ilçelere yapmasını da anlamaya çalışıyor olsak da, CHP’ yi %90 bir oy oranıyla destekleyerek seçimin kaderini değiştiren bir ilçe olarak, Hatay Büyükşehir’ den haklı olarak bazı beklentilerinin yerine getirilmesi de bekliyoruz.
Elbette ki bu söylediğimiz “biz sizi seçtik daha çok hizmet istiyoruz” anlamına gelmiyor. Seçilmişlerin oy alsa da almasa da herkese eşit hizmet götürmesi gerekiyor.
Merkezi Hükümet tarafından her zaman üvey evlat muamelesi gören ve birçok yatırım olanaklarından faydalanmayan Samandağ halkı haklı olarak seçerek oy verdiği yerden hizmet görmek istiyor.
Belediye seçimlerine 1, 5 yıldan az bir süre kalmışken Samandağ’a daha görünür hizmetlerin gelmesi için Büyükşehrin daha büyük hamlelerle gelmesi gerekiyor.
Özellikle sebze hali, mezarlık kompleksi, kanalizasyon ve yol sorunu olan mahallelerin sorunlarının giderilmesi, tüm mahallelere sağlıklı içme suyu verilerek 24 saat akmasını sağlamak, CHP’ li Hatay Büyükşehir Belediyesi’ nin önümüzdeki seçimlerde oy isteyebilmesi için acil olan çalışmaların başında geliyor. 
Yoksa gelmeyen hizmetler yüzünden kızan vatandaşın da söylediği gibi “OY İSTEMEYE GELMEYİN!!!”
Gazeteci - Yazar
Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim