Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (HAKABE-DER) ve Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen kan ve kök hücre bağışı kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.                             
Samandağ 75. Yıl Parkında 28.09.2022 Çarşamba sabah 10:30’ da başlayan kampanya saat 18:00’a kadar devam etti.
“Düzenli Kan Bağışı yap, Kan dostlarımıza katıl” sloganıyla düzenlenen kampanya; sürekli kan almak zorunda olan Talasemi hastaları ve kan hastalarının kan ihtiyaçlarını karşılamak, ayrıca kök hücre nakli bekleyen hastalara ümit olmak amacıyla düzenlendi. 
HAKABE-DER Başkanı Vahit Çay, kan bağışı kampanyasına ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek “Bizler sürekli olarak insanlarımızı kan bağışı ve kök hücre bağışı yapmaya davet ediyoruz.  Hatay talasemi, orak hücre anemisi ve lösemi hastalarımızın yoğun olduğu bir bölge. Özellikle belirtmeliyim ki; kök hücre bağışının kimseye bir zararı yok. Kök hücre bağışı yaparak, bir insanın yaşama tutunmasına vesile olabilirsiniz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı davranarak, daha ılımlı bakmasını umut ediyoruz. Kan alma noktasında tek yetkili kurum Kızılay. Samandağ’da Kızılay’ ın bir istasyonunun olmamasından dolayı arada bir Samandağ’ da da kampanya düzenliyoruz. Bu gün de böyle bir çalışma yaparak herkesi kan vermeye davet ettik. Bunun dışında kan vermek isteyenler Antakya’da da kan verebilir.  Bizler herkesin düzenli kan vermesini ve kan vererek birinin hayata tutunmasına vesile olmasını diliyoruz. Bugün burada bizimle olan, kan ve kök hücre bağışında bulunan kan dostlarımıza ve Kızılay çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim