Ak Parti Samandağ İlçe Başkanlığının Simon Aqua Park otelde düzenlediği kahvaltı organizasyonda kuruluşundan bugüne Samandağ Kadın Kollarında görev alan kadınlar bir araya geldi. 
Organizasyona; TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, İl Başkanı Adem Yeşildal, Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Bekar Eren, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Başkan Yardımcısı ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, İlçe Başkanı Semir Özdemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Meriç Bolatoğlu, İlçe Yöneticileri ve çok sayıda kadın katıldı.
Ev sahibi olarak Simon Aqua Park Otel sahibi Rafi Geyik’in de katıldığı toplantıda, Ak Parti ve Kadın Kollarının Samandağ özelinde yaptığı çalışmalar, kadınların talep ve beklentileri konuşuldu.
Etkinlikte selamlama konuşmasını ilk olarak Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Meriç Bolatoğlu yaptı. Bolatoğlu, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulunarak “Tüm üyelerimizle, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, her birimde önceden ve şimdi görev alan arkadaşlarımızla Hedef- 2023 hususunda el ele verip Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi tekrardan Cumhurbaşkanımız yapacağız.” dedi.
Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, selamlama konuşmasında, Ak Kadın davası savunucuları olarak partili kadınların Samandağ’ da yaptığı çalışmaları takdire ve yakinen takip ettiğini belirtti. Arslan,  2023 hedeflerine ulaşmak için özveriyle çalışan tüm partili kadınlara teşekkür ederek “Ben sizlere, gönlünüze, yüreğinize şahidim Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
ÖZDEMİR: CUMHURBAŞKANIMIZI YENİDEN İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ
Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, 2023 seçimlerine parti olarak, Samandağ teşkilatı olarak ana kademeden kadın kollarına, gençlik kollarından mahalle başkanlarına ve sandık kurullarına kadar yarın seçim olacakmış gibi hazır olduklarını ifade etti. Özdemir, konuşmasının devamında “İl Başkanlığımızın öncülüğünde, sayın vekillerimizle beraber inşallah 2023’te Cumhurbaşkanımızı tekrar hak ettiği yere taşıyacağız. Ve 1 mi, 2 mi, 5’li mi, 6’lı mı, 8’li mi? Ne olduğu belli olmayan Türkiye’ yi yönetmek değil, sadece hedefleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ı düşürmek olanlara çok güzel bir ders vereceğiz. Biliyorum kadın kollarımızın emeği çok, bunun için ayrıca teşekkür ederim. Ama yine de sizden ricam çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız, bununla ilgili çok çalışacağız. Samandağ’ dan başlamak üzere, Hatay ve tüm Türkiye’de çalışmalarımızla inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden iktidara taşıyacağız.” dedi. Özdemir, konuşmasının devamında Samandağ’a bu güzel tesisi kazandırdığı ve bu organizasyona ev sahipliği yaptığı için Simon Otel Sahibi Rafi Geyik’e teşekkür etti.
“SAMANDAĞ’ DA YÜREĞİNİ KOYUP BEN AK PARTİLİYİM, DEMEK DAHA ZORDUR”
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulundu, ayrıca bu güzel tesisi Hatay’a kazandırdığı için Rafi Geyik’e teşekkür etti. Belediye Başkanı Yılmaz, “Kayseri’ de, Konya’ da Ak Partili olmak kolay. Ama Samandağ’ da yüreğini koyup ben Ak partiliyim, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşıyım demek daha zordur. Bu yüzden burada bulunan bacılarımı yürekten kutluyorum. Gerçekten bu çok önemli. Sizlerin arasında olduğum için çok mutluyum. Antakya Belediyesi olarak da her zaman sizlerin yanınızdayız. Allah yolunuzu, yolumuzu açık etsin. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.
EREN: AK PARTİ BİR KADIN HAREKETİDİR
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Bekar Eren, “İzzettin Başkanım öyle güzel bir şeye değindi ki; başka coğrafyalarda Ak Partili olmak, Ak partinin siyasetini yapmak bir nebze de olsa daha kolay olabilir. Ama Samandağ'da bu zorlu coğrafyada bütün cesaretinizi göstererek yanımızda durduğunuz, bizimle yol yürüdüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık iyi ki varsınız. Ak parti kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı bütün hizmetlerde Cumhurbaşkanımızın deyimiyle söylüyorum Ak Parti bir kadın hareketidir. Bunu ben değil Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor ve şimdiye kadar beş buçuk milyonu aşkın kadın üyesiyle bunu en güzel şekilde ispatlamış bir partidir. İşimiz bitti mi, bitmedi daha yeni başlıyor 20 yılda yaptıklarımızın üzerine bir şeyler daha koyabilmek, istikrarla devam edebilmek, büyük ve güçlü Türkiye'ye hep beraber inşa edebilmeye devam edebilmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız gönüllere girmenin ne kadar önemli olduğundan bahsediyor. Hatta belediyeciliği bile “gönül belediyeciliği” olarak tanımlıyor. Bizler de çalmadık kapı, sıkılmadık el ve girmedik gönül bırakmayacağız. Her yere oy hayırlısıyla mı gidiyoruz hayır biz gönülleri yapmaya gidiyoruz zaten gönüllüler bizim olduktan sonra oylar otomatikman bizim olacaktır.” dedi.
“AK PARTİNİN 20 YILLIK BAŞARI HİKAYESİNDE EN BÜYÜK PAY SAHİBİ KADINLARIMIZDIR”
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulunarak bu organizasyonu düzenleyen Ak Parti İlçe Başkanlığına ve organizasyona ev sahipliği yapan Aqua Park Otel sahibi Rafi Geyik’ e teşekkür etti. Samandağ’ da haksızca yapılan mahalle baskısına rağmen Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmanın her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek sözlerine başlayan Milletvekili Yayman, “ Ak partinin 20 yıllık başarı hikayesinde en büyük pay sahibinin kadınlarımız olduğunun farkındayız. Eğer bu gün Ak Parti % 50 millet desteğiyle iktidarda olduysa bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi, evde çocuğunu, eşini, anasını babasını bırakarak her koşulda ‘ben Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yapacağım, ben Ak partide Milletime memleketime faydalı olacağım diyen’  siz kadınlarımızın eseridir. Hepinizi tebrik ediyor, kutluyorum.” dedi.
Bu toplantının asıl amacının Samandağlı kadınların taleplerini dinlemek olduğunu belirten Yayman, parti olarak yaptıkları çalışmaları ve planlarını anlattı.
YEŞİLDAL “BİR KEZ BU ZİHNİYETE BİR DERS VERMEK LAZIM”
Ak Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, temel meselelerde bile Samandağ’ın sorunlarını çözemeyenlerin, gelmeden, gitmeden, gönlünü almadan, istişarede bulunmadan % 95 oy aldığını, bunu da birilerini öcü gibi göstererek yaparak başardıklarını ifade etti. Yeşildal, “Biz kötü siyaset yapanlara rağmen Samandağ’ımıza hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Adeta nakış nakış işleyerek, Samandağ’ımızın, Samandağlımızın bütün hizmetlerini onlara inat yapmaya devam edeceğiz. Bunun buradan sözünü veriyorum.” dedi. İl Başkanı Yeşildal, konuşmasının devamında, yapılan hizmetlerden biri olan Samandağ Devlet Hastanesini 10 güne kadar açılacağını ifade etti.  Yeşildal, Kadın kolları ve ilçe teşkilatının başları dik bir şekilde halka gitmesini istediklerini belirterek “ Samandağ’ dan destek istiyoruz. Samandağlı kardeşlerimizden rey istiyoruz. Bir kere bu zihniyete bir ders vermeleri lazım. Şunu demeleri lazım ‘ tarihinden bu yana Samandağ olarak % 95 oy verdik. Suyumuzu bile akıtmadınız, yolumuzu yapmadınız. Bu sefer bize hizmet eden, bizim emrimizde olan, bizi gece gündüz yalnız bırakmayan Ak Partiye destek veriyoruz.’ deyip hesap sormalarını istiyoruz. Bir kez daha sormak istiyorum % 95 oy veren Samandağ halkı HADO’yu hak etmiyor mu arkadaşlar? Yerleşim merkezlerinin dışında Madenli’ ye gittiler HADO’yu kurdular. Niye Samandağ’a da kurmadılar? Samandağlılara sesleniyorum. Oy veriyorsunuz, hakkınızı arayın. Büyükşehir belediyesinin en asli, asgari görevi halkın içme suyunu temin etmek onu bile yapmaktan aciz duruma düştüler. Allaha hamdolsun Karaçay Barajından Samandağ’a içme suyunu biz getirdik. Hiç merak etmeyin bizler Ak Parti kadroları olarak Samandağ’ı asla yalnız bırakmadık, her zaman yanı başınızdayız. Sizlerde göğsünüzü gere gere Samandağlı kardeşlerimize yaptığımız hizmetleri anlatın ve bu davaya destek isteyin. Sizi asla mahcup etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Başınızı öne eğdirmedik, bundan sonra da eğdirmeyeceğiz.” İfadeleriyle konuşmasını noktaladı.
Konuşmaların ardından mikrofon kadınlara verildi ve Samandağ ile ilgili talep ve beklentileri dinlendi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim