Samandağlı gurbetçimiz 59 yaşındaki Mustafa Şat, geçtiğimiz Pazar günü 33. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışmasında 55- 59 yaş kategorisinde yarıştı.
59 yaşındaki Şat, Kanlıca İskelesi'nde başlayıp, Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona eren 6,5 kilometrelik parkuru 57 dakika 51 saniyede tamamladı. Daha önce gazetemize yaptığı açıklamada bir önceki yılki derecesi olan 1 saat 12 dakikayı bu yıl 1 saat 5 dakikaya düşürmeyi hedeflediğini söyleyen Şat, yarışı hedefinden daha kısa sürede tamamladı. 
Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından Dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu seçilen, Asya'dan Avrupa'ya yapılan tek yüzme yarışına bu yıl 55 ülkeden yaklaşık 2 bin 5 yüz sporcu kulaç attı.
Şat, bir Samandağlı olarak bu büyük organizasyonda yer almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, başarısını Samandağ’a hediye etti. Şat “Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) Başkanı Husain Al Musallam ile protokol üyelerinin startını verdiği böylesi bir organizasyonda olmak çok güzel bir duygu. Burada olmak bu atmosferi yaşamak insana inanılmaz duygular yaşatıyor. Umarım bu organizasyonda başka Samandağlıları da görürüz. Samandağ denizinde hazırlandığım bu yarışta yüzerek Asya’ dan Avrupa’ ya 6,5 km’lik parkuru  57 dakika 51 saniyede geçmek beni ayrıca mutlu etti. Başarımı tüm Samandağ’a armağan ediyorum. Dilerim sonraki senelerde bu yarışta başka Samandağlılarla kulaç sallayabiliriz.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim