Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ömrünü ülkesinin ve milletinin bağımsızlığına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca bu coğrafyada değil tüm dünyada her zaman örnek alınan bir lider olmuştur. Siyasi ve askeri dehası, ileri görüşlülüğü ve vatanperver idealleri ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş; demokratik, çağdaş ve laik bir ülkenin temellerini atmıştır.
Ne mutlu bize ki onun ilke ve inkılaplarıyla geleceğe yürüyor, ondan aldığımız güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlanıyoruz. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için yine onun fikirlerini kendimize rehber ediniyoruz. 
Atatürk’ü anlamak çağdaşlığın izini sürmek, aklın, bilimin ve fennin peşinden ayrılmamaktır. Şevk ve azim, istek ve kararlılıkla bilimde, sanatta, sporda, teknolojide, sanayide, tarımda, ahlakta kısacası hayatın her alanında fark yaratan konumda olmaktır. 
Bunun için hepimize büyük ödev ve sorumluluk düşmektedir. Bizler bu sorumluluğu yerine getirmek; çocuklarımıza, gençlerimize daha güçlü, daha başarılı ve daha çağdaş bir ülke bırakmak için mücadele etmeliyiz. Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan, yorulmadan ve pes etmeden yürümeliyiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 84. Yıl dönümünde bir kez daha saygı ve özlem, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”
  Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim