Bir dizi ziyaretler ve katlı otopark açılışı için Samandağ’a gelen HBB Başkanı Lütfü Savaş ilk olarak mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Ata Dervişan Kır Bahçesinde gerçekleşen toplantıya; CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, Muhtarlar Derneği Bşkanı Mahir Cebburoğlu, HBB samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Hatsu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat ve muhtarlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı yaptı. Abacı “Biliyorsunuz arkadaşlar bu dönem CHP'nin Hatay'daki ikinci dönemi. Birinci dönemde çok ciddi sıkintılarımız vardı. Bu dönem ciddi bir oy oranıyla Büyükşehir Belediyemizi kazandık ama buna rağmen meclis çoğunluğu bizim elimizde değil. Türkiye'nin her yerinde CHP'li belediye başkanlarının çalıştırılmadığını biliyoruz. Bazı arkadaşlar Samandağ’ı mesken tutmuşlar çok farklı vaatler, farklı söylemler ama biliyorsunuz söz uçar yazı kalır.” dedi.  
Abacı; konuşmasının devamında iktidar partisinin ilimizdeki temsilclerinin HBB çalışmıyor imajı vermeye çalıştığını ifade ederek Samandağ-Antakya çevre yolu ve Çevlik-Arsuz yolu örneklerini verdi. HBB’nin Samandağ’da yaptığı çalışmalardan da söz eden Abacı, emeği geçenlere teşekkür ederken Samandağ için pozitif ayrımcılık talebinde bulundu.
Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu konuşmasında, toplantıyı düzenleyen herkese teşekkür ederek “Koronadan dolayı Büyükşehir Belediye başkanımızı uzun zamandır göremedik. 
Haliyle özledik Samandağ’da sorunlarımız büyük hepinizin bildiği gibi özellikle Hatsu'nun su şebekesi için kazdığı yerlerin acilen düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.
Hatsu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat “Hatsu olarak Samandağ'da yaşanan problemleri yakından takip ettik. Ama takdir edersiniz ki bu bölgede yıllardan beri ihmal edilmiş hizmetler var. Bugüne kadar gerek içme suyu gerekse kanalizasyon için ciddi projeler yaptık. Şu anda içme suyu şebekesi bitmek üzere ve önümüzdeki 30 gün içerisinde tahminen tamamlanacak. Diğer mahallelerimizde oluşan problemleri hızlı bir şekilde çözmek için adımlar atıyoruz. Şu anda da Mağaracık Mahallemiz ile ilgili içme suyu ve kanalizasyon ihalesini tamamladık sözleşme aşamasındayız. Bugün konuşmamamız gereken ve 20 yıl öncesinden tamamlanması gereken problemler hala önümüzde. Biz sizin yaşamış olduğunuz bu sıkıntıları çözme noktasında projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi
HBB Başkanı Lütfü Savaş, konuşmasında “Bütün ilçelerimizin birçok eksiği var ama maalesef Samandağ'ın daha çok eksiği var. Ancak hesaba dökersek bu dönem Samandağ'a birçok iş yaptık. Ama yine de daha fazla hizmete ihtiyacınız var. Biz bu zamanda daha çok altyapıya önem verdik. Ben bildim bileli Samandağ'da su sorunu var. Samanda okuyan ve okutan bir memleket ancak sokaklarına caddelerine baktığımız zaman okumuş oranıyla paralelliği yok. Çünkü herkes kendini geliştirmiş ama Samandağ dokunmamışlar.” dedi.
Daha sonra Muhtarlar sorunlarını aktardı, yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim