Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Aydınlık yüzümüz, çağdaşlığın simgesi, en büyük güvencemiz, Cumhuriyetimiz bugün 99 yaşında. Bir asra yaklaşan ömrüyle Türk milletinin vazgeçilmez bir uygarlık sembolü olan Cumhuriyetimiz artık her zamankinden daha değerli ve anlamlıdır.
Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda insanca, sanat ve bilimle iç içe yaşamdır, geniş bir dünya görüşüdür. Kadını, çocuğu, genci, kısacası tüm bireyleri eşit kılan, fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesine olanak sağlayan yapıdır. Tek adamın değil milletin söz sahibi olduğu; değişime, gelişime ve ilerlemeye imkân tanıyan ve bir arada yaşama kültürümüze katkı sunmanın adıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği özgür ve çağdaş bireyler olarak Cumhuriyetin kazanım ve devrimlerine her zamankinden daha sıkı sarılmalı, Türkiye’nin ikinci yüzyılına bilimle, sanatla, kültürle ve aydınlanmayla yürümeliyiz.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe hiç durmadan emin adımlarla ilerlemeli; tarımda, sağlıkta, eğitimde, hukukta kısacası hayatın her alanında muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız.
Biz Cumhuriyetimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizi yükseltecek ve ilelebet yaşatacağız. 
İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: TE Bilişim