Hatay’ın yüzme sporundaki gururu olan ‘Torpido’ lakaplı Ömer Şaydak, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye’de rekorlar kırmaya devam ediyor. 
Torpido, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve 1-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen, 13-14 yaş ‘Türkiye Uzun Kulvar Bireysel Türkiye Şampiyonası’ndan zaferle çıktı. Trabzon Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleşen yarışlarda Fenerbahçe sporcusu olarak mücadele veren çalışmalarını Antakya'da özel bir havuzda sürdüren Torpido, 8 madalya alarak yüzlerce rakibini geride bıraktı. 14 yaş kategorisinde girdiği yarışlarda Şaydak, 4x100m karışıkta Türkiye birinciliği,4x50m mix(kadın-erkek karışık) serbest Türkiye ikinciliği, 4x200m serbest Türkiye birinciliği,4x100m serbest Türkiye birinciliği, 50 m sırtüstü Türkiye üçüncülüğü, 4x50m karışık Türkiye ikinciliği, 50m kelebek sekizinciliği ve 4x50m serbestte Türkiye birinciliğini elde ederek 8 madalyanın sahibi oldu. 
Öte yandan Ömer Şaydak, takım arkadaşları Demir Özdemir, Yusuf Kuşcu ve Ahmet Efe Başelma ile girdikleri 4x50 metre serbest erkek bayrak takımı yarışında ‘01:43.56’lık dereceyle Türkiye Şampiyonu olurken, aynı zamanda 14 Yaş Yeni Türkiye Rekorunun da sahibi oldu. 
Ömer Şaydak’ın amcası ve antrenörü Murat Şaydak, alınan başarılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Ömer’in antrenmanlarına halen Antakya’da özel bir havuz da devam etmekteyiz. Çok çalıştık ve bu başarılar asla tesadüf değil. Her şey bir program dahilinde gerçekleşiyor. Bu başarılar disiplinli bir çalışmanın sonucudur. Bu başarıyı Hatay’da görmeyenler, bu başarılara göz kapayıp, kulak tıkayanlar olsa da, devletin havuzunu bize kullandırmasalar da biz rekor kırmaya devam ediyoruz, edeceğiz de Allah’ı izniyle. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, bize inananlardan dua edenlerden Allah razı olsun” dedi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli
 

Editör: TE Bilişim