2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde göreve gelen başkanlar bu ay sonunda 3 yılını tamamlamış olacak.       
Seçim çalışmaları sırasında hem Büyükşehir Belediyesi hem de Samandağ Belediyesine seçilen başkanların Samandağ ile ilgili vaatlerini az çok hepimiz hatırlıyoruzdur.
Belediye başkanları adaylıkları sürecinde Samandağ’ın sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bunun için 
projelerinin hazır olduğunu alanlarda, basın önünde sık sık deklare etmişlerdi.
Samandağ’ın ihtiyacı olan otogar, sebze hali, mezarlıklar ve yeşil alan başta olmak üzere, istihdam yaratacak projelerin hayata geçirilmesinden, ilçenin su sorununa ve hatta el ele vererek huzur, barış ve kardeşlik içinde yönetilmesine kadar bir çok vaatte bulunulmuştu.
Bu üç yılın ardından geriye dönüp baktığımızda yapılanlar; merkez 9 mahallenin su ihtiyacını karşılayacak içme suyu projesi, kadın girişimi ve tarım kooperatifi, henüz bitmemiş olan Gastronomi Köyü ve Atatürk Sahil Parkı projesi. Peki vaat edilip yapılmayanlar?
Yollarımız o kadar kötü durumdaki ve biz Samandağ Halkı olarak hala belediyelerin yol yapım çalışmalarını, daha doğrusu yapıp yapmadıklarını konuşuyoruz. 
Geçen bu 3 yıl zarfında vaat edilen onca şeyden Samandağ’ a sunulan belediye hizmetlerinin yol yapımından öteye gitmemiş olması ve halkımızın buna bile şükredecek hale getirilmesi de acı bir durum. 
Seçim zamanı meydanlarda bize vaat edilenler ne zaman gerçekleşecek? Bu vaatler kimin uhdesinde? Kim gerçekleştirecek? 3 yıl doldu kaldı 2 yıl…
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim