Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ve Samandağ Çevre Koruma Derneği tarafından farkındalık çalışmasına tüm doğaseverler davet edildi.
Yavru deniz kaplumbağalarının hayata başlamasına katkı yapmak isteyenlerin katılımıyla halka açık gerçekleştirilecek etkinlik 28.08.2021 Cumartesi günü saat 06:30’da Deniz Sitesi Hz. Hızır Türbesi önünde toplanılmasıyla başlayacak.
Samandağ kumsalında deniz kaplumbağaları alan koruma çalışmalarını yürüten ekip adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi ve Ekip Şefi Selma Kırbeci düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Samandağ kumsalı deniz kaplumbağaları (Caretta caretta ve Chelonia myadas) alan koruma çalışmaları çerçevesinde farkındalığı arttırmak amacıyla halka açık yavru deniz kaplumbağalarının denizle buluşma etkinliği gerçekleştireceğiz. Ardından Milleha Sulak alanında çevre temizliği ve Kuş Dedektifi Emin Yoğurtçu’ nun katılımıyla kuş gözlem etkinliği gerçekleştireceğiz. Samandağ için çok önemli bir değer olan deniz kaplumbağaları ve Milleha sulak alanı ile ilgili “SEN DE KATIL FARK YARAT” etkinliğimize tüm doğaseverleri bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim